Αρβανίτης στο ΕΚ για αγνοούμενους στην Κύπρο: «Διεθνή ατολμία και υποκρισία»


Αρβανίτης στο ΕΚ για αγνοούμενους στην Κύπρο: «Διεθνή ατολμία και υποκρισία»

Στην τραγωδία που συνεχίζουν να βιώνουν, 51 χρόνια μετά, οι οικογένειες και οι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στην Ολομέλεια.

«Η Κύπρος είναι το μόνο υπό κατοχή κράτος-μέλος της ΕΕ», τόνισε ο κ. Αρβανίτης, στην παρέμβασή του στη συζήτηση «για την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ αναχαιτίζει πυραύλους κατά τη διάρκεια ιρανικής επίθεσης πάνω από το Τελ Αβίβ. Léo Corrêa/AP

Ήξερες ότι...

Οι ιερείς στην αρχαία Αίγυπτο ξύριζαν όλες τις τρίχες από το σώμα τους, ακόμα και από τα βλέφαρα!

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
21
Ιουνίου
2025
Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής

Γιορτάζουν : Κανένας

1734
Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.
1919
Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).
1994
Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.