Γερμανία: Ισόβια σε αντρόγυνο που σκότωσε δύο Ουκρανές

 


Γερμανία: Ισόβια σε αντρόγυνο που σκότωσε δύο Ουκρανές

Ένας ζευγάρι από τη νότια Γερμανία καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε δύο Ουκρανές, τη μητέρα και τη γιαγιά ενός νεογέννητου, το οποίο το ζεύγος ήθελε για δικό του.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Μάρτιο του 2024, μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία της 51χρονης γιαγιάς και της 27χρονης μητέρας του μωρού. Λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος, το δικαστήριο του Μανχάιμ έκρινε ότι δεν θα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης παρά μόνο

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Γρανάδα, Ισπανία: Ψηφιακή οθόνη δείχνει θερμοκρασία 47°C καθώς η νότια ισπανική πόλη συνεχίζει να υποφέρει από το κύμα ακραίου καύσωνα. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Newsletter

Σήμερα


Σάββατο
19
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Γαρυφαλλιά, Γαριφαλιά

711
Οι Άραβες υπό τον Ταρίκ ιμπν Ζιγιάντ νικούν τους Βησιγότθους στη μάχη της Γουαδαλέτε, στη νότια Ισπανία.
1333
Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Πολέμου της Σκωτσέζικης Ανεξαρτησίας, οι Άγγλοι επιτυγχάνουν μία αποφασιστική νίκη εναντίον των Σκωτσέζων στη μάχη του Halidon Hill.
1608
Ο Σαμουέλ ντε Σαμπλαίν, Γάλλος χαρτογράφος και εξερευνητής, με δύο Γάλλους στρατιώτες και 60 αυτόχθονες Χιούρον έρχονται αντιμέτωποι με μια ομάδα Ιροκέζων σε ένα σημείο της σημερινής πολιτείας της Νέας Υόρκης.
1870
Γάλλοπρωσικός Πόλεμος: Η Γαλλία κηρύσσει τον πόλεμο στην Πρωσία.