Χουριέτ: «Το Αιγαίο μπορεί να δει τσουνάμι»

 


Χουριέτ: «Το Αιγαίο μπορεί να δει τσουνάμι»

Η γεωλογία του Αιγαίου δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού στην Τουρκία, η οποία συζητά έντονα τη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο, με τους Τούρκους σεισμολόγους να προειδοποιούν ακόμη και για τσουνάμι που θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας και θα αγγίξει τις τουρκικές ακτές.

Γκιορούρ: «Να προσέχουμε»

Ο γνωστός Τούρκος σεισμολόγος, Νατζί Γκιορούρ, μιλώντας στην εφημερίδα Χουριέτ, εξήγησε ότι η σεισμική δραστηριότητα στα βορειοανατολικά της Σαντορίνης μπορεί να επηρεάσει άμεσα την Τουρκία.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Νουσεϊράτ, Γάζα: Παλαιστίνιοι σε προσφυγικό καταυλισμό πανηγυρίζουν μετά την είδηση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. APAImages/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα, η Zeng Jinlian, με ύψος 2,47 μέτρα.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
12
Οκτωβρίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

Γιορτάζουν :Ανδρομάχη, Μάχη, Μαχούλα, Ανδρόμαχος, Μάχος, Βαλάντης, Βαλάντιος

1492
Ανακάλυψη της Αμερικής: ο Χριστόφορος Κολόμβος φτάνει στις Μπαχάμες νομίζοντας ότι βρίσκεται στη Νότια Ασία.
1826
Ο Νικόλαος Κριεζώτης κατορθώνει να εισέλθει με 450 πολεμιστές στην Ακρόπολη, την οποία πολιορκούσε ο Κιουταχής.
1912
Ο Ελληνικός Στρατός Ηπείρου απελευθερώνει τη Φιλιππιάδα από τους Τούρκους.
1944
Αρχίζει η αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων από την Αθήνα και η είσοδος σε αυτή των πρώτων ελληνικών και συμμαχικών τμημάτων.