Υιός Νετανιάχου: Η ισλαμική δικτατορία της Τουρκίας κατέχει παράνομα την Κύπρο

 


Υιός Νετανιάχου: Η ισλαμική δικτατορία της Τουρκίας κατέχει παράνομα την Κύπρο

Ο Γιάιρ Νετανιάχου, γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την Τουρκία του Ερντογάν ως «αντιαμερικανική,αντιχριστιανική, αντισημιτική, ισλαμιστική δικτατορία» που φιλοξενεί και χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ομάδες, ενώ ταυτόχρονα διαπράττει γενοκτονία κατά των Κούρδων και κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο, μέλος της ΕΕ.

Το σχόλιο έγινε με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν με αντιπροσωπεία Χαμάς όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Η χειραψία Πούτιν Τραμπ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στη στρατιωτική βάση Ελμεντορφ–Ρίτσαρντσον, στο Ανκορατζ της Αλάσκας. Reuters

Ήξερες ότι...

Το 1060 στην Αγγλία κατασκευάστηκε νόμισμα σε σχήμα τετράφυλλου τριφυλλιού. Ο κάτοχός του μπορούσε να σπάσει κάποιο από τα φύλλα του και να το χρησιμοποιήσει ως ανεξάρτητο νόμισμα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
25
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Βαρθολομαίος, Τίτος, Τίτης, Τίτα, Τίτη

1835
Η εφημερίδα The New York Sun αρχίζει να δημοσιεύει, σαν φάρσα, μία σειρά έξι κειμένων τα οποία μιλούν για τη ζωή στη Σελήνη.
1898
Οι Τούρκοι σφάζουν 700 Έλληνες και 15 Άγγλους στο Ηράκλειο Κρήτης.
1914
Διχασμός στην Ελλάδα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος παραιτείται από την πρωθυπουργία.
1921
Η Γερμανία υπογράφει συμφωνία ειρήνης με τις ΗΠΑ, τερματίζοντας επίσημα την από 1917 εμπόλεμη κατάσταση.
1939
Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Αδόλφος Χίτλερ διατάζει επίθεση κατά της Πολωνίας.
1944
Β Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Σύμμαχοι απελευθερώνουν το Παρίσι από τους Ναζί.
1980
Η Microsoft ανακοινώνει την έκδοση του Unix, Xenix.
1993
Στο Τόγκο, ο μακροβιότερος Πρόεδρος της Αφρικής (στην εξουσία από το 1967), Νασίγκμπε Εγιαντέμα, κερδίζει τις προεδρικές εκλογές για πολλοστή φορά
2007
Μια σειρά από μεγάλες δασικές πυρκαγιές ξεκινούν στην Πελοπόννησο, την Εύβοια και άλλα σημεία της Ελλάδας, ξεκινώντας έτσι τη μεγαλύτερη καταστροφή δασών στην καταγεγραμμένη ιστορία της χώρας, και μια από τις φονικότερες παγκοσμίως, αφού τα θύματα ανέρχονται σε δεκάδες.