Οι δήμαρχοι της Χιροσίμα και Ναγκασάκι κάλεσαν τον Τραμπ να τις επισκεφθεί

 


Οι δήμαρχοι της Χιροσίμα και Ναγκασάκι κάλεσαν τον Τραμπ να τις επισκεφθεί

Οι δήμαρχοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κάλεσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να τις επισκεφθεί φέτος, με την ευκαιρία της 80ης επετείου από τη ρίψη ατομικών βομβών στις δύο αυτές πόλεις της Ιαπωνίας.

Σε κοινή επιστολή τους προς τον Αμερικανό πρόεδρο οι δύο δήμαρχοι του ζητούν να επισκεφθεί τις πόλεις τους για “να ακούσετε προσωπικά τις μαρτυρίες των ‘χιμπακούσα’ (των επιζώντων της ατομικής βόμβας), να κατανοήσετε τη θερμή τους επιθυμία για

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Γρανάδα, Ισπανία: Ψηφιακή οθόνη δείχνει θερμοκρασία 47°C καθώς η νότια ισπανική πόλη συνεχίζει να υποφέρει από το κύμα ακραίου καύσωνα. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
18
Ιουλίου
2025
Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα

Γιορτάζουν : Αιμιλιανός, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία, Αιμίλιος

1826
Στο χωριό Μεχμέταγα της Αρκαδίας 400 Αιγύπτιοι συγκρούονται με ελληνική δύναμη υπό τους Χατζημιχαλή Νταλιάνη, Νικηταρά, Γιατράκο και Πορτογάλο Φιλέλληνα Αλμέιδα. Μετά από σκληρό αγώνα οι Αιγύπτιοι τρέπονται σε φυγή, εγκαταλείποντας 200 νεκρούς.
1918
Παρουσιάζεται στην Αθήνα με σημαντική επιτυχία η οπερέτα Βαφτιστικός του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
1996
Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στα άνοιχτα του Ατλαντικού Ωκεανού όταν ένα αεροπλάνο τύπου 747-200 της TWA εξερράγη 15 λεπτά μετά την απογείωση του με προορισμό το Παρίσι. Νεκροί και οι 228 επιβαίνοντες.