Γερμανία: Το Ασάφενμπουργκ αλλάζει τα πάντα στον προεκλογικό αγώνα


Γερμανία: Το Ασάφενμπουργκ αλλάζει τα πάντα στον προεκλογικό αγώνα

Οι πρόωρες εκλογές στη Γερμανία προκηρύχθηκαν με αφορμή την αδυναμία συνεννόησης των κυβερνητικών εταίρων όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική. «Δεν είναι πια το τέλος του κόσμου», καθησύχαζε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Τέσσερις εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες όμως, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θυμίζει όντως το…τέλος του (γερμανικού) κόσμου όπως τον γνωρίζαμε.

Το μεταναστευτικό -με τις τραγικές πτυχές του- μονοπωλεί τον δημόσιο διάλογο κι ο «καγκελάριος εν αναμονή», όπως περιγράφεται συχνά

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ριάντ, Σαουδική Αραβία: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανταλλάσσει χειραψία με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, κατά τη διάρκεια τελετής υποδοχής. Bandar Algaloud/Courtesy of Saudi Royal Court/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι άντρες της φυλής Walibri στην κεντρική Αυστραλία χαιρετιούνται μεταξύ τους πιάνοντας ο ένας το πέος του άλλου και όχι με την κλασσική χειραψία.

Σήμερα


Τετάρτη
14
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν :Αριστοτέλης, Τέλης, Ισίδωρος, Ισιδώρα, Σιδέρης, Δώρα

1900
Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1900 στο Παρίσι.
1928
Έναρξη εργασιών της Τράπεζας της Ελλάδος
2006
Ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης, ο Άρης επιστρέφει στην Α΄ Εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου, ύστερα από μια δύσκολη χρονιά που τον υποχρέωσε να αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική. Ο Άρης νίκησε στο τελευταίο του παιχνίδι την Κέρκυρα με 3-1 μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy