Ιράν: Aβάσιμη η συμπερίληψη Χούθι στη λίστα τρομοκρατών από ΗΠΑ

 


Ιράν: Aβάσιμη η συμπερίληψη Χούθι στη λίστα τρομοκρατών από ΗΠΑ

Το Ιράν καταδίκασε την Πέμπτη τη συμπερίληψη από την Ουάσιγκτον των Χούθι της Υεμένης, που είναι σύμμαχοι της Τεχεράνης, στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αβάσιμη.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ιζμαήλ Μπακεϊ είπε ότι η συμπερίληψη στη μαύρη λίστα ήταν «πρόχημα για την επιβολή απάνθρωπων κυρώσεων κατά του λαού της Υεμένης», χαρακτηρίζοντάς την ως «αδικαιολόγητη και αβάσιμη».

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας: Ένας άνδρας κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο, καθώς Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα από τη νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο προσφυγικό στρατόπεδο αλ-Σάτι. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
17
Ιουλίου
2025
Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

Γιορτάζουν : Μαρίνα, Μαρίνος, Αλίκη

180
Δώδεκα άνθρωποι εκτελούνται στη Βόρεια Αφρική λόγω της χριστιανικής τους πίστης. Πρόκειται για την παλαιότερη καταγραφή Χριστιανισμού σ εκείνη την περιοχή.
1751
Ίδρυση της «Αρχαίας Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας», ή αλλιώς ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων της Αγγλίας».
1815
Ο Μέγας Ναπολέων παραδίνεται στις βρετανικές δυνάμεις στο Ροσφόρ.
1912
Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές αρχές και ανακηρύσσουν την "Ικαριακήν Πολιτείαν".
1913
Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελ. Βενιζέλος.
1945
Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για να επιστρέψει στην Ελλάδα.
1953
Πόλεμος της Κορέας: Το Τάγμα ΕΚΣΕ στην Κορέα αποκρούει ισχυρή κινεζική επίθεση στο Β.Δ. τμήμα της Ζουγκάμ - Νι.