O ρόλος της ΕΕ στη Συρία είναι και δικός μας!

 


O ρόλος της ΕΕ στη Συρία είναι και δικός μας!

Στην αντιμετώπιση του τουρκικού νεο-οθωμανισμού, κρινόμαστε πρωτίστως για την διορατικότητά μας. Δηλαδή, κατά πόσον ενεργούμε εκ των προτέρων με μεθοδικότητα και ετοιμότητα για ακύρωση εχθρικών σχεδιασμών και αξιοποίηση ευκαιριών.

Με τον νέο-οθωμανισμό σε έξαρση, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την αποτυχία. Ούτε με τον εμμονικό κατευνασμό του Γεραπετρίτη, ούτε με ακροδεξιά συνθήματα που εντυπωσιάζουν την εσωτερική κοινή γνώμη, αντιμετωπίζεται ο ισλαμοφασιμός.

Όταν πριν χρόνια, τεκμηριώναμε τον επερχόμενο νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν με το

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Tor Vergata, Ιταλία: Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ φτάνει με ελικόπτερο για την αγρυπνία προσευχής της Παγκόσμιας Συνάντησης Νεολαίας στα περίχωρα της Ρώμης. Vatican Pool/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, στις πρώτες μέρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, έκρινε πως τα αεροπλάνα δεν είχαν καμία στρατιωτική αξία, καθώς κανένας πιλότος δεν θα μπορούσε να βλέπει με τον αέρα να τον χτυπάει στα μάτια με 50 χλμ./ ώρα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
4
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Μαξιμιλιανός, Ξακουστός, Εξακουστοδιανός, Εξακουστωδιανός, Εξακουστός, Ξακουστή

1789
Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.
1822
Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.
1865
Με Β.Δ. ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.
1914
Α Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.
1936
Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά