Σύρος ΥΠΕΞ: Δεν χρειάζεται μια βιαστική επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία


Σύρος ΥΠΕΞ: Δεν χρειάζεται μια βιαστική επιστροφή προσφύγων από τη Γερμανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της de facto μεταβατικής κυβέρνησης της Συρίας, Ασαντ αλ Σιμπάνι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για μια βιαστική επιστροφή στη χώρα Σύρων προσφύγων που ζουν στη Γερμανία.

«Είναι ασφαλείς εκεί», είπε ο Σιμπάνι μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) στη Δαμασκό, όπου πρόκειται να συναντηθεί με την υπουργό Ανάπτυξης της Γερμανίας Σβένια Σούλτσε.

Οι πρόσφυγες που έχει δεχθεί η Γερμανία βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση από πολλούς άλλους

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τουμπακούτα, Σενεγάλη: Κόσμος συμμετέχει στο διασυνοριακό φεστιβάλ φιλίας Senegambia, το οποίο αναδεικνύει τις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των γειτονικών χωρών. Jérôme Favre/EPA

Ήξερες ότι...

Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
4
Ιουνίου
2025
Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Γιορτάζουν : Μάρθα

781 π.Χ.
Γίνεται στην Κίνα η πρώτη ιστορική καταγραφή έκλειψης Ηλίου.
1878
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
1940
Ο γερμανικός στρατός εισβάλλει στο Παρίσι.
1965
Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το "Satisfaction".
2006
Σημειώνεται η θεαματικότερη στην ιστορία απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι διέφυγαν με ελικόπτερο που τους παρέλαβε από το προαύλιο της φυλακής, στο οποίο είχε γίνει νωρίτερα αεροπειρατεία.