Τριμερής Μπάιντεν πρωθυπουργού Ιαπωνίας και πρόεδρο Φιλιππίνων


Τριμερής Μπάιντεν πρωθυπουργού Ιαπωνίας και πρόεδρο Φιλιππίνων

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει τηλεφωνικά αύριο Δευτέρα το πρωί με τον ομόλογό του των Φιλιππίνων Φέρντιναντ Μάρκος τον νεότερο και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα, ανήγγειλε σήμερα εκπρόσωπος της προεδρίας στη Μανίλα.

Η τριμερής συζήτηση προγραμματιζόταν να γίνει σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για μια ημέρα «εξαιτίας των πυρκαγιών στο Λος Άντζελες», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Σέσαρ Τσάβες, εκπρόσωπος της προεδρίας των Φιλιππίνων.

Οι

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τουμπακούτα, Σενεγάλη: Κόσμος συμμετέχει στο διασυνοριακό φεστιβάλ φιλίας Senegambia, το οποίο αναδεικνύει τις πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των γειτονικών χωρών. Jérôme Favre/EPA

Ήξερες ότι...

Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
4
Ιουνίου
2025
Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Γιορτάζουν : Μάρθα

781 π.Χ.
Γίνεται στην Κίνα η πρώτη ιστορική καταγραφή έκλειψης Ηλίου.
1878
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία παραχωρεί την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο.
1940
Ο γερμανικός στρατός εισβάλλει στο Παρίσι.
1965
Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το "Satisfaction".
2006
Σημειώνεται η θεαματικότερη στην ιστορία απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Οι δύο κρατούμενοι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι διέφυγαν με ελικόπτερο που τους παρέλαβε από το προαύλιο της φυλακής, στο οποίο είχε γίνει νωρίτερα αεροπειρατεία.