Τα σκυλιά αντικατοπτρίζουν τα επίπεδα στρες των ιδιοκτητών τους

Τα σκυλιά αντικατοπτρίζουν τα επίπεδα στρες των ιδιοκτητών τους

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Linköping στη Σουηδία εξέτασαν πώς τα επίπεδα στρες στους σκύλους επηρεάζονται από τους παράγοντες του τρόπου ζωής των ανθρώπων με τους οποίους ζουν καθώς για αρκετούς μήνες, οι ερευνητές μετρούσαν την ορμόνη του στρές, κορτιζόλη με βάση τις τρίχες από τους σκύλους και τους ιδιοκτήτες τους.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε 25 σκύλους ράτσας Collies και 33  σκύλους ράσας Shetland Sheepdog διαπίστωσε ότι υπήρξε συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου στρες σε ένα σκύλο και του ιδιοκτήτη του.

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

metrotrheatro

25 σκηνές. Το «Θέατρο κατεβαίνει στο Μετρό» αποφάσισε το Center Meyerhold και οι ηθοποιοί, χορευτές και τραγουδιστές του στήσαν τις σκηνές τους σε 25 σταθμούς της Ρωσικής πρωτεύουσας. EPA/YURI KOCHETKOV

Ήξερες ότι...

Τα σαρκοβόρα ζώα δεν τρώνε άλλο ζώο το οποίο έχει χτυπηθεί από αστραπή.

Σήμερα


Πέμπτη
20
Ιουνίου
2019
Παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες

Γιορτάζουν : Κανένας

1214
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκτά καταστατικό χάρτη.
1605
Ο πρώτος Ψευδοδημήτριος εισέρχεται θριαμβευτικά στη Μόσχα.
1840
Ο Σάμουελ Μορς κερδίζει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον τηλέγραφο.
1938
Δημιουργείται η Σημαία της Αργεντινής.
1978
Στις 23:05 σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών Ρίχτερ συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 35 χλμ. Α-ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Προφήτης στη λίμνη Βόλβη. Είχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα και προκάλεσε πολλές ζημιές στην πόλη με αποκορύφωμα την κατάρρευση της οικοδομής στην Πλατεία Ιπποδρομίου. Ο σεισμός άφησε πίσω του 40 περίπου νεκρούς και μια φοβισμένη πόλη.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy