Λίγες γυναίκες στις τεχνολογίες πληροφορικής

Λίγες γυναίκες στις τεχνολογίες πληροφορικής

Το 2018 απασχολούνταν περίπου 8,9 εκατομμύρια άτομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ειδικοί ΤΠΕ (τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών - ICT), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat. Σύμφωνα με τη Eurostat, το επάγγελμα ήταν κυρίως ανδρικό, καθώς μόνο το 17% (1,5 εκατ.) των ειδικών των ΤΠΕ ήταν γυναίκες.

Στα κράτη μέλη της ΕΕ, τα χαμηλότερα ποσοστά γυναικών ειδικών ΤΠΕ ήταν στην Ουγγαρία (9%), στην Τσεχία (10%) και στην Ελλάδα (11%). Τα υψηλότερα μερίδια ήταν στη Βουλγαρία (28%),

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

kararaavva

Υπερπολυτελές χαρακτηρίζουν το εικονιζόμενο σκάφος La Lanterna Bar οι ιδιοκτήτες του. Προσφέρει φαγητό και ποτό στα ανοιχτά της παραλίας Lido στο Μογκαντίσου της Σομαλίας. REUTERS/Feisal Omar

Ήξερες ότι...

Η παγωτοβιομηχανία Ben & Jerrys στέλνει τα απορρίμματά της στις τοπικές φάρμες, για τροφή στους χοίρους. Οι χοίροι φαίνεται να λατρεύουν όλες τις γεύσεις εκτός από τη «μέντα oreo».

Σήμερα


Σάββατο
25
Μαΐου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter