Παγόβουνο στο μέγεθος του Λονδίνου αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική


Παγόβουνο στο μέγεθος του Λονδίνου αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική

Ένα τεράστιο παγόβουνο στο μέγεθος του ευρύτερου Λονδίνου αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική. Την αποκόλληση παρατήρησε τη British Antarctic Survey (BAS), μία κοντινή ερευνητική βάση. Η αποκόλληση οφείλεται σε φυσικό φαινόμενο γνωστό ως τοκετός των παγετώνων και δεν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή.

Το παγόβουνο έχει μέγεθος 1.550 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Brunt πάχους 150 μέτρων, μία δεκαετία αφού οι επιστήμονες εντόπισαν τις πρώτες μεγάλες ρωγμές στον παγετώνα.

 

width=780

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Η άνοδος των τιμών δυστυχώς επιβαρύνει τους πάντες. Γι αυτό και η κραυγή αγωνίας έξω από το καταφύγιο των ζώων στην περιοχή της Γκίζα της Αιγύπτου, καθώς οι εθελοντές του αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη των τροφών και των φαρμάκων λόγω της αύξησης των τιμών αλλά και των περιορισμό των δωρεών, καθώς οι άνθρωποι δύσκολα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα πια για να περισσέψουν για τα ζώα. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ήξερες ότι...

Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.

Σήμερα


Τρίτη
31
Ιανουαρίου
2023

Γιορτάζουν : Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα, Κύρος, Κύρης

1747
Ανοίγει η πρώτη κλινική για αφροδίσια νοσήματα σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
1906
Σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός, που έχει καταγραφεί με τεχνικά μέσα. Έχει μέγεθος 8,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο στην Κολομβία.
1949
Στις ΗΠΑ, κάνει πρεμιέρα η πρώτη πρωινή σαπουνόπερα, διάρκειας μόλις 15 λεπτών.
1971
Ξεκινά η διαστημική αποστολή Απόλλο 14.
1993
Την επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη ζητά, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy