Κοπεγχάγη: Από ηγέτιδα… μετεξεταστέα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής


Κοπεγχάγη: Από ηγέτιδα… μετεξεταστέα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Πάλαι ποτέ ψαροχώρι των Βίκινγκς, η  Κοπεγχάγη  κατακτά σταθερά τα τελευταία χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις στις λίστες των πόλων με το καλύτερο επίπεδο διαβίωσης και ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, μέσα από μια σειρά πρωτοβουλιών γαι την καταπολέμηση της  κλιματικής αλλαγής .

Από το 2012 κιόλας η πρωτεύουσα της Δανίας είχε θέσει σε εφαρμογή ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο να γίνει η πρώτη πόλη που θα πετύχει  κλιματική ουδετερότητα ,

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Χριστούγεννα στο φως Μπορεί οι τιμές του ρεύματος να έχουν σκαρφαλώσει στα «ουράνια» το κόστος ζωής επίσης, όμως τα Χριστούγεννα επιμένουν. Τα θέλουν τα φωτάκια τους, να δώσουν λίγη λάμψη στην καθημερινότητά μας όπως αυτό το στιγμιότυπο από το κέντρο του Καράκας στην Βενεζουέλα. EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Ήξερες ότι...

Στην Κίνα, η νύφη ντύνεται στα κόκκινα.

Σήμερα


Δευτέρα
5
Δεκεμβρίου
2022
Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη

Γιορτάζουν : Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαββούλης, Σαβούλη

1990
Πρεμιέρα του τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, Λόττο.
1995
Καθιερώνεται η σημερινή Σημαία της Ερυθραίας.
2005
Αποσύρονται τα τελευταία οχήματα του τύπου Routemaster, τα τελευταία λεωφορεία δηλαδή που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες του Λονδίνου.
2006
Πραξικόπημα στα νησιά Φίτζι, το τέταρτο μέσα στην τελευταία εικοσαετία. Την εξουσία καταλαμβάνει ο στρατιωτικός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy