Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε


Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρχε νερό στην επιφάνεια του Άρη, πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Όπως αναφέρει το Space.com, με βάση τα ενυδατωμένα ορυκτά που ανακαλύφθηκαν από το ρόβερ Zhurong της Κίνας, εντοπίστηκαν σημάδια νερού σε δείγματα που χρονολογούνται πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια. Τα ευρήματα του ρόβερ δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο στο περιοδικό Science Advances.

Ο Κόκκινος Πλανήτης, που πλέον είναι κρύος

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Στην δημοσιότητα βρέθηκαν και πάλι οι βίσονες για όλους τους λάθος λόγους καθώς δεύτερη επίθεση δέχθηκαν επισκέπτες του Yellowstone από τα τεράστια αυτά ζώα που κάθε λογική λέει να μην τα πλησιάζεις, ιδιαίτερα δε όταν βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. (AP Photo/Matthew Brown)

Ήξερες ότι...

Το 1800, στην Αγγλία, όποιος επιχειρούσε ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει καταδικαζόταν σε θανατική ποινή!

Σήμερα


Τετάρτη
6
Ιουλίου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy