Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε


Υπήρχε νερό στον Άρη πολύ πιο πρόσφατα από όσο νομίζαμε

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρχε νερό στην επιφάνεια του Άρη, πολύ πιο πρόσφατα από ό,τι μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Όπως αναφέρει το Space.com, με βάση τα ενυδατωμένα ορυκτά που ανακαλύφθηκαν από το ρόβερ Zhurong της Κίνας, εντοπίστηκαν σημάδια νερού σε δείγματα που χρονολογούνται πριν από 700 εκατομμύρια χρόνια. Τα ευρήματα του ρόβερ δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο στο περιοδικό Science Advances.

Ο Κόκκινος Πλανήτης, που πλέον είναι κρύος

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αρθροπλαστική σε καμηλοπάρδαλη: Δεν έφταιγαν τα τεράστια μακριά πόδια της. Η μόλις τριών μηνών Msituni είχε υπερέκταση των αρθρώσεων στα μπροστινά της πόδια, πάθηση που έπρεπε να διορθωθεί για να επιβιώσει. Ετσι το San Diego Zoo Safari Park όχι μόνο έβαλε το ζώο στο χειρουργείο αλλά δημιούργησε και ειδικούς νάρθηκες για να διορθώσουν το πρόβλημα του ζώου. EPA/Ken Bohn/SAN DIEGO ZOO SAFARI PARK

Ήξερες ότι...

Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Σήμερα


Τετάρτη
25
Μαΐου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy