Οι φαλαινοκαρχαρίες εξοντώνονται μαζικά σε «τροχαία» ατυχήματα


Ο  φ αλαινοκαρχαρίας είναι ένα είδος καρχαρία κινείται με πολύ αργό ρυθμό και τρέφεται φιλτράροντας την τροφή του. Είναι το μεγαλύτερο ψάρι στον κόσμομε το μήκος του να φτάνει 12,6 μέτρα και το βάρος του τους 21,5 τόνους.Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε απρόσμενα μεγάλη συρρίκνωση των πληθυσμών των φαλαινοκαρχαριών με τους ειδικούς να προσπαθούν ανεπιτυχώς να διαπιστώσουν τα αίτια του φαινομένου.

Μια ιδέα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν ότι επειδή

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Αρθροπλαστική σε καμηλοπάρδαλη: Δεν έφταιγαν τα τεράστια μακριά πόδια της. Η μόλις τριών μηνών Msituni είχε υπερέκταση των αρθρώσεων στα μπροστινά της πόδια, πάθηση που έπρεπε να διορθωθεί για να επιβιώσει. Ετσι το San Diego Zoo Safari Park όχι μόνο έβαλε το ζώο στο χειρουργείο αλλά δημιούργησε και ειδικούς νάρθηκες για να διορθώσουν το πρόβλημα του ζώου. EPA/Ken Bohn/SAN DIEGO ZOO SAFARI PARK

Ήξερες ότι...

Τα ιγκουάνα μπορούν να αυτοκτονήσουν.

Σήμερα


Τετάρτη
25
Μαΐου
2022

Γιορτάζουν : Κανένας

1521
Τερματίζεται η Δίαιτα της Βορμς όταν ο Κάρολος Ε, αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εκδίδει το Ένδικτο της Βορμς με το οποίο κρίνει παράνομο τον Μαρτίνο Λούθηρο.
1925
Η «Δίκη των Πιθήκων» στις ΗΠΑ: Ο Τζον Σκόουπς καταδικάζεται επειδή δίδασκε τη Θεωρία της Εξελίξεως του Δαρβίνου στο σχολείο.
1973
Το αντιτορπιλικό Βέλος ΙΙ ενώ συμμετείχε σε άσκηση του NATO, για να αντισταθεί στην στρατιωτική δικτατορία της Ελλάδας στασίασε και αγκυροβόλησε στο Φιουμιτσίνο της Ιταλίας, αρνούμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy