Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά


Μεγάλη διαδήλωση κατά του Πρωθυπουργού της Ισπανίας που κατηγορείται για διαφθορά

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Μαδρίτη, σε διαδήλωση που οργάνωσε το συντηρητικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ισπανία κατά της κυβέρνησης του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, κατηγορώντας τον για διαφθορά.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ανέμιζαν ισπανικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην Πλάθα ντε Εσπάνια, στο κέντρο της πρωτεύουσας, και φώναξαν “Πέδρο Σάντσεθ, παραιτήσου!” καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνησή του.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) είχε καλέσει στη διαδήλωση μετά τη διαρροή

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Κάιρο, Αίγυπτος: Κόσμος απολαμβάνει τις διακοπές του Έιντ αλ-Άντχα με βόλτες σε λούνα παρκ στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Οι περισσότεροι λαοί είχαν θεοποιήσει τα ηφαίστεια: οι Έλληνες είχαν τον Ήφαιστο, οι Ρωμαίοι τον Βουλκάνο, οι Πολυνήσιοι την πανέμορφη και οξύθυμη θεά Πέλε και οι Ινδιάνοι τους θεούς Λάο και Σκελ.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
11
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Βαρθολομαίος

1184 π.Χ.
Τρωικός πόλεμος: Η Τροία κυριεύεται και καίγεται από τους Αχαιούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη.
1788
Ο Ρώσος εξερευνητής Γκερασίμ Ισμαΐλοφ φτάνει στην Αλάσκα.
1955
Η Μερτσέντες με οδηγό τον Πιέρ Λεβέ (Pierre Levegh) πέφτει επάνω στο πλήθος των θεατών στον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν. Ο οδηγός και άλλα 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το δυστύχημα θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
1962
Φρανκ Μόρρις, Τζόν Άνγλιν και Κλάρενς Άνγκλιν έγιναν οι πρώτοι και τελευταίοι μέχρι σήμερα που κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ.
2002
Ο Αντόνιο Μεούτσι αναγνωρίστηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο ως ο πρώτος εφευρέτης του τηλεφώνου.