Ο Μερτς προειδοποιεί τον Νετανιάχου ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να τον στηρίζει, λόγω της κλιμάκωσης στη Γάζα


Ο Μερτς προειδοποιεί τον Νετανιάχου ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να τον στηρίζει, λόγω της κλιμάκωσης στη Γάζα

Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς επέκρινε έντονα σήμερα την κλιμάκωση της ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι «δεν κατανοεί πλέον τον στόχο του στρατού» του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν θα μπορεί πλέον να συνεχίσει να υποστηρίζει την ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι κάνει ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας και δεν διακρίνω ποιος είναι ο στόχος του επηρεάζοντας τον άμαχο πληθυσμό

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Ένας πωλητής περπατά στην παραλία Ιπανέμα κρατώντας καπέλα και είδη παραλίας. Bruna Prado/AP

Ήξερες ότι...

Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Σήμερα


Τετάρτη
28
Μαΐου
2025

Γιορτάζουν : Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

585 π.Χ.
Συμβαίνει έκλειψη Ηλίου που είχε προβλεφθεί από τον Θαλή τον Μιλήσιο.
1934
Γέννηση των πεντάδυμων των Ντιόν στον Καναδά, των πρώτων που επέζησαν όλα της βρεφικής τους ηλικίας.
1952
Οι γυναίκες στην Ελλάδα αποκτούν δικαίωμα ψήφου.
1961
Το άρθρο του Πίτερ Μπένενσον "Οι ξεχασμένοι κρατούμενοι" δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα The Observer. Η δημοσίευση του άρθρου θα καθιερωθεί αργότερα ως η ίδρυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy