Προειδοποίηση υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ προς Ιράν για Χούθι-«Θα πληρώσετε τις συνέπειες»

 


Προειδοποίηση υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ προς Ιράν για Χούθι-«Θα πληρώσετε τις συνέπειες»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ απείλησε το Ιράν την Τετάρτη πως θα αντιμετωπίσει «συνέπειες» επειδή υποστηρίζει τους Χούθι, το κίνημα ανταρτών που ελέγχει μεγάλο μέρος της Υεμένης και βάζει από τα τέλη του 2023 στο στόχαστρο εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρα σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.

«Μήνυμα στο Ιράν: Βλέπουμε τη θανατηφόρα υποστήριξή σας στους Χούθι.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
14
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Θεοκλής, Θεοκλέας, Θεόκλεια, Σταύρος, Σταυριανός, Σταυρούλα, Σταυριανή, Σταυρία

1812
Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες του Ναπολέοντα εισέρχονται στη Μόσχα.
1829
Υπογράφεται η Συνθήκη της Ανδριανούπολης ανάμεσα στην Ρωσική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία
1960
Ιδρύεται ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ),από το: Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα .
2003
Οι Σουηδοί απορρίπτουν με δημοψήφισμα την ένταξή τους στο μηχανισμό του ευρώ και συνεπώς την εισαγωγή του νέου νομίσματος στη χώρα τους.