Δριμεία επίθεση από Σαλβίνι-«Απορρίπτουμε το ενδεχόμενο ευρωπαϊκού στρατού υπό τις διαταγές ενός τρελού σαν τον Μακρόν»

 


Δριμεία επίθεση από Σαλβίνι-«Απορρίπτουμε το ενδεχόμενο ευρωπαϊκού στρατού υπό τις διαταγές ενός τρελού σαν τον Μακρόν»

Ο γραμματέας της Λέγκα και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι εξαπέλυσε, με δηλώσεις του, δριμεία επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

«Απορρίπτουμε το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού στρατού υπό τις διαταγές ενός τρελού σαν τον Μακρόν, ο οποίος αναφέρεται σε πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε σήμερα στο Μιλάνο.

«Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η γραμμή της κυβέρνησής μας είναι συμπαγής. Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα να στείλουμε στρατιώτες μας.

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
30
Ιουλίου
2025
Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων

Γιορτάζουν : Ανδρόνικος, Ανδρονίκη, Σιλουανός, Σιλουανή, Σιλουάνα, Σιλουάνια

1733
Συστήνεται στη Μασαχουσέτη η πρώτη Μασονική Μεγάλη Στοά των μελλοντικών Η.Π.Α.
1824
Ο Γ. Σαχτούρης καταναυμαχεί τον Τουρκικό Στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευθούν 3 τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευθούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.
1920
Πραγματοποιείται αποτυχημένη αποπειρα δολοφονίας εναντίον του Ελευθερίου Βενιζέλου στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο Παρίσι, από δύο απότακτους αξιωματικούς του Ναυτικού, τον Γεώργιο Κυριάκη και τον Απόστολο Τσερέπη.
1930
Η Εθνική Ουρουγουάης κατακτά το 1ο Μουντιάλ.