Απογοητευμένες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για την απόρριψη της προσφυγής για το λιμάνι στο Πεντάκωμο-«Δεν εξετάστηκε η ουσία»

 


Απογοητευμένες οι περιβαλλοντικές οργανώσεις για την απόρριψη της προσφυγής για το λιμάνι στο Πεντάκωμο-«Δεν εξετάστηκε η ουσία»
Το BirdLife Cyprus και οι Φίλοι της Γης Κύπρου εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευσή τους για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων κατά της πολεοδομικής άδειας για το λιμάνι στο Πεντάκωμο, κρίνοντας ότι η προσφυγή καταχωρίσθηκε εκπρόθεσμα. Παράλληλα, σημειώνουν ότι το δικαστήριο δεν εξέτασε ποτέ την ουσία της υπόθεσης. Σε ανακοίνωσή των περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφέρεται ότι η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί ως κατεπείγουσα λόγω της συνεχιζόμενης

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μινεάπολις, Μινεσότα: Άτομα ντυμένα με στολές μολυβιών μεταφέρουν μία ξύστρα κατά τη διάρκεια της πέμπτης ετήσιας εκδήλωσης ακονίσματος μολυβιών στη λίμνη Lake of the Isles. Steven Garcia/NurPhoto/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
11
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Βαρθολομαίος

1184 π.Χ.
Τρωικός πόλεμος: Η Τροία κυριεύεται και καίγεται από τους Αχαιούς, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ερατοσθένη.
1788
Ο Ρώσος εξερευνητής Γκερασίμ Ισμαΐλοφ φτάνει στην Αλάσκα.
1955
Η Μερτσέντες με οδηγό τον Πιέρ Λεβέ (Pierre Levegh) πέφτει επάνω στο πλήθος των θεατών στον αγώνα των 24 ωρών του Λε Μαν. Ο οδηγός και άλλα 80 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Το δυστύχημα θεωρείται το πιο καταστροφικό στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
1962
Φρανκ Μόρρις, Τζόν Άνγλιν και Κλάρενς Άνγκλιν έγιναν οι πρώτοι και τελευταίοι μέχρι σήμερα που κατάφεραν να αποδράσουν από τις φυλακές του Αλκατράζ.
2002
Ο Αντόνιο Μεούτσι αναγνωρίστηκε από το Αμερικανικό Κογκρέσο ως ο πρώτος εφευρέτης του τηλεφώνου.