Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας

 


Στις γυναίκες θύματα της εισβολής αναφέρθηκε η Α. Ατταλίδου σε συνεδρία της Κ.Σ Γαλλοφωνίας

Στα μεγαλύτερα θύματα της τουρκικής εισβολής του 1974, τις γυναίκες, αναφέρθηκε η βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου κατά τη χθεσινή συνεδρία του Δικτύου Γυναικών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Γαλλοφωνίας (Κ.Σ Γαλλοφωνίας).

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 50ης Συνόδου της Κ.Σ. Γαλλοφωνίας, που φιλοξενεί το Γαλλικό Κοινοβούλιο, στο Παρίσι, μεταξύ 9 και 13 Ιουλίου 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συζήτηση προσχεδίου ψηφίσματος του Δικτύου για την προστασία των γυναικών

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τη βόρεια Γάζα μετά την εντολή των ισραηλινών δυνάμεων για εκκένωση προς τον νότο. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το «Σύστημα Συντεταγμένων», παρατηρώντας μια μύγα να περπατάει σ’ ένα ταβάνι με πλακάκια.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
12
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1185
Ένα μέλος του Οίκου των Αγγέλων, ο Ισαάκιος Β έγινε Αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
1906
Παραιτείται ο αρμοστής της Κρήτης πρίγκιπας Γεώργιος και αντικαταστάτης του αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Ζαΐμης.
1943
Τμήματα ανταρτών υπό τον Καπετάν Μπαντουβά, μετά οκτάωρο σκληρό αγώνα, αποκρούουν ισχυρές γερμανικές επιθέσεις στη Σύμη Βιάνου του Νομού Ηρακλείου, προκαλώντας σε αυτές σοβαρές απώλειες.
1980
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.