Β. Πάλμας: Αναγκαία η διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων

 


Β. Πάλμας: Αναγκαία η διατήρηση αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων

Η διατήρηση ισχυρών και αξιόμαχων ενόπλων δυνάμεων, σε συνδυασμό με την ικανότητα προσαρμογής στις σύγχρονες προκλήσεις είναι για μας αναγκαίες όσο ποτέ, δήλωσε σήμερα σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας στην τελετή των διαβεβαίωσης των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς Τάξεως 2025 στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Οι νέοι αξιωματικοί αποφοίτησαν ευδοκίμως από τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Άμυνας, στον χαιρετισμό του

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πειραιάς, Ελλάδα: Σιίτες Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται κατά τη διάρκεια πομπής για το Μουχαράμ, στο πλαίσιο της Ασούρα, στον Πειραιά. Stelios Misinas/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 18ο αιώνα στη Αγγλία, στις παράνομες λέσχες, όπου ο τζόγος ανθούσε, υπήρχε ένας υπάλληλος που η μόνη δουλειά του ήταν να καταπιεί τα ζάρια σε περίπτωση που έκανε έφοδο η αστυνομία!

Newsletter

Σήμερα


Τρίτη
15
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κήρυκος

1099
Α Σταυροφορία: οι Χριστιανοί στρατιώτες καταλαμβάνουν το Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.
1410
Το Τάγμα των Τευτόνων Iπποτών υφίσταται συντριπτική ήττα από τις ενωμένες δυνάμεις του Βασιλείου της Πολωνίας και του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας στο Τάννενμπεργκ ή Γκρούνβαλντ.
1945
Η πρώτη ατομική έκρηξη στην ιστορία της ανθρωπότητας, με την κωδική ονομασία Trinity, στην έρημο Jornada del Muerto, 200 περίπου μίλα απ το Los Alamos.
1974
Η ελληνική στρατιωτική κυβέρνηση με αρχηγό τον ταξίαρχο Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία, που οδηγεί στην ανατροπή του Αρχιεπισκόπου Μακάριου και στον ορισμό του Νίκου Σαμψών ως Προέδρου της Κύπρου.