Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα

 


Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα

Διεθνείς διαστάσεις πήρε η σύλληψη του Αζέρου στη Λεμεσό, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση τρομοκρατίας και κατασκοπίας, με τα πρακτορεία ειδήσεων στην Ευρώπη να κάνουν λόγο για Βρετανό, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας να ανακοινώνει πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αστυνομία, για να λαμβάνει ενημέρωση για την υπόθεση. Την ίδια ώρα, οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να στηθεί το παζλ

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
23
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1821
Μετά από συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών στις 21 Ιουλίου, η Μονεμβασιά παραδίδεται στους Έλληνες. Η άλωση του κάστρου συνετέλεσε πολύ στην πτώση του ηθικού των Τούρκων της Τριπολιτσάς.
1903
Η Ford Motor Company πουλά το πρώτο της αυτοκίνητο, μοντέλο Α, το οποίο κοστίζει 750 δολάρια και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα. Σχεδιαστής του ήταν ο Χένρυ Φορντ.
1952
Αιγυπτιακό πραξικόπημα. Ομάδα νεαρών αξιωματικών στρατού και αεροπορίας κατέλαβαν το Κάιρο και μεγάλες πόλεις. Τρεις ημέρες αργότερα το πραξικόπημα χαρακτηρίζεται επανάσταση, (Ιουλιανή επανάσταση), και ο Βασιλεύς Φαρούκ υποχρεώθηκε σε παραίτηση υπέρ του διαδόχου και να εγκαταλείψει την Αίγυπτο.
1974
Αποκατάσταση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στην Ελλάδα.
2007
Πτώση αεροσκάφους CL-415 κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης, στα Στύρα Ευβοίας