Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης


Επανεκκίνηση για το καλώδιο χωρίς τουρκικά εμπόδια βλέπει η Αθήνα-Απαισιόδοξος για το Κυπριακό ο Γεραπετρίτης

«Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης δεν είναι αισιόδοξος για το Κυπριακό αλλά είναι πιο αισιόδοξος από ό,τι πριν ένα χρόνο», δηλώνουν ανώτατες ελληνικές διπλωματικές πηγές με την ευκαιρία της τριήμερης ανεπίσημης επίσκεψης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Κωνσταντινούπολη. Για το ηλεκτρικό καλώδιο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το έργο θα επανεκκινήσει σίγουρα και εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο από πλευράς Τουρκίας. 

Οι ανώτατες διπλωματικές

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Μουσουλμάνοι προσκυνητές συγκεντρώνονται στο Τζαμπάλ αλ-Ράχμα, γνωστό και ως Όρος Αραφάτ. Khaled Abdullah/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
6
Ιουνίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1850
Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει για πρώτη φορά το παντελόνι τζιν.
1923
Στη Διάσκεψη της Λοζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.
1949
Ο Τζορτζ Όργουελ εκδίδει το «1984».
1995
Η Νότια Αφρική καταργεί τη θανατική ποινή.
1996
Βγαίνει στον αέρα το πρώτο μουσικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, το MAD TV.