Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες Χριστοδουλίδης και Γκουτέρες με το Κυπριακό στην ευρωπαϊκή ατζέντα

 


Από τη Γενεύη στις Βρυξέλλες Χριστοδουλίδης και Γκουτέρες με το Κυπριακό στην ευρωπαϊκή ατζέντα

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται, μετά την πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο ΓΓ του ΟΗΕ, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Πρόκειται για την τακτική συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ. αυτή πριν από δύο εβδομάδες για την Άμυνα και την Ουκρανία ήταν έκτακτη) με βασικότερα θέματα συζήτησης την Ανταγωνιστικότητα, το Μεταναστευτικό και τη Λευκή Βίβλο για την Άμυνα.

Ο ΓΓ προσκλήθηκε να συμμετέχει

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Λωρίδα της Γάζας: Ένας άνδρας κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο, καθώς Παλαιστίνιοι αναζητούν θύματα από τη νυχτερινή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σπίτι στο προσφυγικό στρατόπεδο αλ-Σάτι. Mahmoud Issa/Reuters

Ήξερες ότι...

Τον 15ο αιώνα, στη Βαυαρία, τα μέλη της ευαγγελικής σέκτας «Αδερφότητα της Μοραβίας», εξαιτίας της αποστροφής τους απέναντι στη βία και την αιματοχυσία, όταν έπρεπε να εκτελέσουν κάποιον, τον γαργαλούσαν μέχρι θανάτου!

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
16
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

622
Αρχή του Μουσουλμανικού ημερολόγιου.
813
Οι Βούλγαροι εμφανίζονται μπροστά στα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως.
1826
Ο Γεώργιος Σαχτούρης και ο Κωνσταντίνος Κανάρης νικούν τον τουρκικό στόλο κοντά στην Σάμο.
1906
Καταστροφές Ελληνικών ιδρυμάτων, εκκλησιών και σχολείων της Φιλιππουπόλεως από τους Βουλγάρους.
1945
Αρχίζει να λειτουργεί το «Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας», που ιδρύθηκε με τη ΣΠ 54, με πρώτο διευθυντή τον Ηρ. Πετμεζά.