Ο διορισμός προσωπικού απεσταλμένου καθορίζει τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-«Χθες ήταν η απαρχή»

 


Ο διορισμός προσωπικού απεσταλμένου καθορίζει τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-«Χθες ήταν η απαρχή»

«Η χθεσινή μέρα ήταν η απαρχή, ήταν μια καλή μέρα», ήταν η δήλωση του διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος κλήθηκε να περιγράψει τις αποφάσεις της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό.

Ο κ. Παπαδόπουλος, κληθείς από το κρατικό ραδιόφωνο να τοποθετηθεί για τα όσα συνέβησαν στη Γενεύη, ανέφερε ότι υπάρχει ελπίδα για άρση του αδιεξόδου στο οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια το Κυπριακό πρόβλημα.

Στην

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Τόρκαμ, Πακιστάν: Αφγανοί πρόσφυγες περιμένουν την απέλασή τους καθώς φτάνουν με τα φορτηγά τους στα σύνορα Πακιστάν–Αφγανιστάν. Abdul Majeed/AFP/Getty

Ήξερες ότι...

Μέχρι το 1840, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
21
Σεπτεμβρίου
2025
Διεθνής Ημέρα Ειρήνης

Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ

Γιορτάζουν : Ίωνας, Ιωνάς, Ίων, Ιωνία

1792
Η Γαλλική Συμβατική Συνέλευση ανακηρύσσει τη Γαλλία δημοκρατία και καταργεί τη Μοναρχία.
1918
Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει και απελευθερώνει τις Σέρρες.
1934
Τυφώνας με 4.000 νεκρούς στη Χόνσου της Ιαπωνίας.
1949
Ανεξάρτητη δημοκρατία γίνεται η Κίνα.
1964
Η Μάλτα γίνεται ανεξάρτητη από το Ηνωμένο Βασίλειο (εθνική εορτή).
1989
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Ελλάδα να πληρώσει πρόστιμο 650 εκ. δρχ. στην κοινότητα για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού που πουλήθηκε ως ελληνικό.
1991
Η Αρμενία κερδίζει με δημοψήφισμα την ανεξαρτησία της.
1992
Στο δημοψήφισμα που γίνεται στη Γαλλία, το 51,05% των ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ της συνθήκης του Μάαστριχτ.
1999
Νέος σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλονίζει την Ταϊβάν (ξεπερνούν τους 2.300 οι νεκροί).