Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)


Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)

Με δώρα φορτωμένο έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο το βασιλικό ζεύγος, το οποίο πραγματοποιεί μία ιστορική επίσκεψη στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το βασιλικό ζεύγος, που έφτασε νωρίς το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε συνάντηση τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και με την Πρώτη Κυρία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Προεδρικό, το βασιλικό ζεύγος έλαβε και κάποια δώρα από το Προεδρικό ζευγάρι. Συγκεκριμένα, ο Βασιλιάς έλαβε ένα ψηφιδωτό

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Οφουνάτο, Ιαπωνία: Μια δασική πυρκαγιά συνεχίζει να μαίνεται σε ορεινή περιοχή της νομαρχίας Ιγουάτε, στα βορειοανατολικά. Kyodo/Reuters

Ήξερες ότι...

Οι μέλισσες μπορούν να μυρίσουν με τα γόνατά τους.

Σήμερα


Τετάρτη
5
Μαρτίου
2025

Γιορτάζουν : Αρχέλαος, Ευλόγιος, Ευλογής, Ευλογία, Ευλογούλα, Ευλογίτσα, Κόνων

1558
Ο καπνός εισάγεται στην Ευρώπη από τον ισπανό γιατρό Φρανσίσκο Φερνάντες
1909
Μεγάλη απεργία καπνεργατών στο Βόλο. Οι απεργοί επιτίθενται με πέτρες και ξύλα εναντίον των καπναποθηκών, στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι έντρομοι έμποροι. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές επιτίθενται κατά της χωροφυλακής και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, σημειώνονται τραυματισμοί και στις δύο πλευρές. Τελικά, οι απεργοί πετυχαίνουν την απόλυση της συλληφθέντων συναδέλφων τους, ενώ οι έμποροι δέχονται τα αιτήματα των καπνεργατών.
1922
Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η πρώτη ταινία με θέμα τον Δράκουλα. Πρόκειται για την εντυπωσιακή εξπρεσιονιστική ταινία Νοσφεράτου - Η συμφωνία του τρόμου, σε σκηνοθεσία Φρίντριχ Βίλχελμ Μουρνάου.
1933
Εκλογική νίκη των αντιβενιζελικών κομμάτων (Ηνωμένη Αντιπολίτευση), τα οποία συνασπίστηκαν υπό την αρχηγία του Παναγή Τσαλδάρη. Λόγω του ισχύοντος εκλογικού νόμου (πλειοψηφικό με στενή περιφέρεια), τα κόμματα που πρόσκεινται στον Ελευθέριο Βενιζέλο (Εθνικός Συναγερμός), αν και λαμβάνουν περισσότερες ψήφους από τον αντίπαλο συνδυασμό, εκλέγουν τελικά λιγότερους βουλευτές.
1940
Παρθενική παράσταση της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με την οπερέτα του Στράους Νυχτερίδα. Εμπνευστής και πρώτος διευθυντής είναι ο Κωστής Μπαστιάς, τότε Γενικός Διευθυντής Κρατικών Σκηνών της Κυβέρνησης Μεταξά.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy