Επιστολή Κύπρου και άλλων 18 Κρατών Μελών στην ΕΤΕπ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία

 


Επιστολή Κύπρου και άλλων 18 Κρατών Μελών στην ΕΤΕπ για επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανία

Την ενίσχυση των πολιτικών και των επενδύσεων για την αμυντική βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ άλλων μέσω της αύξησης των κονδυλίων αλλά και δανεισμού εκ μέρους της ΕΤΕπ, ζήτησαν με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οι ηγέτες 19 κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Χριστοδουλίδη εκ μέρους της Κύπρου.

Με την επιστολή, που απευθύνεται στην πρόεδρο της ΕΤΕπ, Νάντια Καλβίνο, καθώς και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα,

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σανγκάη, Κίνα: Πλήθος τουριστών επισκέπτεται το νέο flagship κατάστημα του Louis Vuitton, με σχεδίαση που θυμίζει πλοίο και προσφέρει εμπειρίες αγορών, γαστρονομίας και πολιτισμού. VCG/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το ύψος του μεγαλύτερου γνωστού ηφαιστείου στο ηλιακό μας σύστημα είναι 27 χλμ. και βρίσκεται στον Άρη!

Newsletter

Σήμερα


Κυριακή
6
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Κανένας

1483
O Ριχάρδος Γ γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.
1609
Στη Βοημία κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία.
1785
Το δολάριο επιλέγεται ως η νομισματική μονάδα των Η.Π.Α.
1827
Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.