Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. Της Ράνιας Γεωργίου

Σήμερα (όπως κάθε μέρα) δεν επέτρεψα στο παιδί μου να γίνει έρμαιο της συνεχιζόμενης ανηθικότητας του υπουργείου μας. Εδώ και καιρό βάζω τα δυνατά μου ως μητέρα και ως εκπαιδευτικός να το προστατεύσω από την κακοποιητική στάση των "ειδικών" του ΥΠΑΝ.

 

Σήμερα, το παιδί μου έκανε προετοιμασία για τις εξετάσεις τετραμήνων στο αγαπημένο μας εστιατόριο και στον τόπο που λατρεύει, στο λιβάδι Ακρωτηρίου. Με τη μυρωδιά της βρεγμένης γης και το άγγιγμα των ζωντανών που είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

Ας ευχηθούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα παιδιά μας περνάνε αυτόν τον παραλογισμό που στερείται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης ως εκπαιδευτική πολιτική και αφαιρεί από την παιδεία κάθε ίχνος ανθρωπινότητας με τον περίφημο "ενιαίο ρυθμό διδασκαλίας" του υπουργού μας.

Ένας ενιαίος ρυθμος που στο όνομά του εξαλείφονται οι ατομικές διαφορές, μεγεθύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και μετατρέπονται σε ανώνυμα όντα τα παιδιά μας. Με καλυμμένα ονόματα, με κρυμμένο κάθε στοιχείο που θυμίζει την ταυτότητά τους και την ανθρώπινή τους διάσταση ωσάν να πρόκειται για αριθμημένα πανομοιότυπα προϊόντα σε εργοστάσιο μαζικής παραγωγής.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μα πιο πολύ η σκέψη μας στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, που ψάχνουν εναγωνίως έναν άνθρωπο κι ένα πλαίσιο που θα τα αγκαλιάσει, θα τα νοιαστεί και θα τα στηρίξει.

Μα και στα παιδιά εκείνα που το σύστημα τα αποκλείει για χρόνια επειδή έχουν επιπρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες για τις οποίες αναγκάζονται οι γονείς να γίνονται επαίτες διεκδικώντας στηρίξεις που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για ένα σύστημα παιδείας που θα στέκεται συναισθαντικά και στοργικά σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη.

Οι προεδρικές εκλογές είναι κοντά. Κάντε τις επιλογές σας έχοντας ως κριτήριο το βάρος που δίνει ο κάθε υποψήφιος στην ανθρώπινη και συμπεριληπτική παιδεία.

Σίγουρα χρωστάμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Ράνια Γεωργίου
Εκπαιδευτικός
Μέλος της Ομάδας για την Παιδεία του Ανεξάρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Emma Bridgawater στο Hanley. Κούπες, πιάτα, κανάτες και στέμματα όλα φτιαγμένα από πορσελάνη και όλα για να διατεθούν σε τουρίστες και ντόπιους. Θα διακοσμηθούν με το όνομα του Καρόλου, του νέου βασιλιά και θα μοσχοπουληθούν με αφορμή την στέψη του στις 6 Μαΐου. REUTERS/Carl Recine

Ήξερες ότι...

Τον 3o αιώνα π.Χ. οι αρχαίοι κάτοικοι της Ιταλίας φορούσαν μασέλες φτιαγμένες από δόντια ζώων.

Σήμερα


Δευτέρα
27
Μαρτίου
2023
Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Γιορτάζουν : Κανένας

1918
Η Ρουμανία προσαρτά στο έδαφός της τη Μολδαβία και τη Βεσσαραβία.
1920
Ο Χέρμαν Μύλερ γίνεται καγκελάριος της Γερμανικής Δημοκρατίας.
1958
Ο Νικίτα Χρουστσιόβ εκλέγεται Πρόεδρος της Κυβέρνησης της Σοβιετικής Ένωσης, αντικαθιστώντας τον Γκεόργκι Μαλενκόβ.
1977
Η μεγαλύτερη αεροπορική τραγωδία: 583 άνθρωποι σκοτώνονται σε σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου Boeing 747 στο αεροδρόμιο της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά, της Ισπανίας.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy