Τα παιδιά μας και τα μάτια μας. Της Ράνιας Γεωργίου

Σήμερα (όπως κάθε μέρα) δεν επέτρεψα στο παιδί μου να γίνει έρμαιο της συνεχιζόμενης ανηθικότητας του υπουργείου μας. Εδώ και καιρό βάζω τα δυνατά μου ως μητέρα και ως εκπαιδευτικός να το προστατεύσω από την κακοποιητική στάση των "ειδικών" του ΥΠΑΝ.

 

Σήμερα, το παιδί μου έκανε προετοιμασία για τις εξετάσεις τετραμήνων στο αγαπημένο μας εστιατόριο και στον τόπο που λατρεύει, στο λιβάδι Ακρωτηρίου. Με τη μυρωδιά της βρεγμένης γης και το άγγιγμα των ζωντανών που είναι το καλύτερο αγχολυτικό.

Ας ευχηθούμε ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα παιδιά μας περνάνε αυτόν τον παραλογισμό που στερείται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης ως εκπαιδευτική πολιτική και αφαιρεί από την παιδεία κάθε ίχνος ανθρωπινότητας με τον περίφημο "ενιαίο ρυθμό διδασκαλίας" του υπουργού μας.

Ένας ενιαίος ρυθμος που στο όνομά του εξαλείφονται οι ατομικές διαφορές, μεγεθύνονται οι κοινωνικές ανισότητες και μετατρέπονται σε ανώνυμα όντα τα παιδιά μας. Με καλυμμένα ονόματα, με κρυμμένο κάθε στοιχείο που θυμίζει την ταυτότητά τους και την ανθρώπινή τους διάσταση ωσάν να πρόκειται για αριθμημένα πανομοιότυπα προϊόντα σε εργοστάσιο μαζικής παραγωγής.

Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά μα πιο πολύ η σκέψη μας στα παιδιά εκείνα που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον, που ψάχνουν εναγωνίως έναν άνθρωπο κι ένα πλαίσιο που θα τα αγκαλιάσει, θα τα νοιαστεί και θα τα στηρίξει.

Μα και στα παιδιά εκείνα που το σύστημα τα αποκλείει για χρόνια επειδή έχουν επιπρόσθετες εκπαιδευτικές ανάγκες για τις οποίες αναγκάζονται οι γονείς να γίνονται επαίτες διεκδικώντας στηρίξεις που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για ένα σύστημα παιδείας που θα στέκεται συναισθαντικά και στοργικά σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη.

Οι προεδρικές εκλογές είναι κοντά. Κάντε τις επιλογές σας έχοντας ως κριτήριο το βάρος που δίνει ο κάθε υποψήφιος στην ανθρώπινη και συμπεριληπτική παιδεία.

Σίγουρα χρωστάμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Ράνια Γεωργίου
Εκπαιδευτικός
Μέλος της Ομάδας για την Παιδεία του Ανεξάρτητου Υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Η άνοδος των τιμών δυστυχώς επιβαρύνει τους πάντες. Γι αυτό και η κραυγή αγωνίας έξω από το καταφύγιο των ζώων στην περιοχή της Γκίζα της Αιγύπτου, καθώς οι εθελοντές του αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη των τροφών και των φαρμάκων λόγω της αύξησης των τιμών αλλά και των περιορισμό των δωρεών, καθώς οι άνθρωποι δύσκολα αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα πια για να περισσέψουν για τα ζώα. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Ήξερες ότι...

Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.

Σήμερα


Τρίτη
31
Ιανουαρίου
2023

Γιορτάζουν : Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα, Κύρος, Κύρης

1747
Ανοίγει η πρώτη κλινική για αφροδίσια νοσήματα σε νοσοκομείο του Λονδίνου.
1906
Σημειώνεται ο ισχυρότερος σεισμός, που έχει καταγραφεί με τεχνικά μέσα. Έχει μέγεθος 8,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο στην Κολομβία.
1949
Στις ΗΠΑ, κάνει πρεμιέρα η πρώτη πρωινή σαπουνόπερα, διάρκειας μόλις 15 λεπτών.
1971
Ξεκινά η διαστημική αποστολή Απόλλο 14.
1993
Την επιβολή κυρώσεων στη Λιβύη ζητά, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy