fbpx

Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά... Της Ράνιας Γεωργίου

Το αίτημα δεν πρέπει να είναι να ανοίξουν τα σχολεία πάση θυσία στη Λεμεσό όπου η κατάσταση ξέφυγε με τα κρούσματα σε πολλές σχολικές μονάδες οδηγώντας εκπαιδευτικούς στα όρια εξάντλησης με ανεφάρμοστα πρωτόκολλα που φαίνονται ωραία μόνο στα χαρτιά ενώ τόσοι συνάνθρωποί μας υποφέρουν και το σύστημα υγείας καταρρέει.

 

Το αίτημα πρέπει να είναι να στηρίξει η κυβέρνηση έμπρακτα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς με κάθε δυνατό τρόπο για να είναι σε θέση να ανοίξουν και πάλι με σχετική ασφάλεια.

Ας παρθούν έστω και τώρα τολμηρές και στοχευμένες αποφάσεις.

Ας εισακουστούν από το ΥΠΠΑΝ τα εδώ και ένα χρόνο εύλογα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των εκλελεγμένων εκπροσώπων τους που ζουν την κατάσταση από πρώτο χέρι.

Ας δοθούν ξεκάθαρες και κοινές οδηγίες σε όλες τις επαρχίες για να μην υπάρχουν παρερμηνείες σε περιπτώσεις κρουσμάτων ή στενών επαφών.

Ας κλείνει όλο το τμήμα με έστω κι ένα κρούσμα και όχι η γελοιότητα με τις 4 στενές επαφές ενός παιδιού.

Ας ενισχυθούν τα σχολεία με έκτακτο προσωπικό για όσο το έχουν ανάγκη.

Ας μειωθεί ο αριθμός παιδιών ανά τάξη ή ακόμη ας σκεφτούν και την εκ περιτροπής φοίτηση όπως έγινε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Ας κάνουν ανασχεδιασμό της έτσι κι αλλιώς υπερβολικής ύλης που είναι εξάλλου πάγιο αίτημα.

Όλα θέμα πολιτικής απόφασης και προτεραιοτήτων είναι.

Όλα όμως!

Κι επιτέλους ας σταματήσει αυτή η στοχοποίηση προς τους εκπαιδευτικούς ότι είναι το κρούσμα μηδέν που μεταδίδει σαν μίασμα τον ιό επειδή τάχα δεν τηρεί πρωτόκολλα.

Ελάτε εσείς σε μια τάξη με 20-25 παιδιά χωρίς μάσκες με αποστάσεις 60εκ, να αναπνέετε τον ίδιο αέρα σε μια μικρή αίθουσα. Παιδάκια τα οποία αναπόφευκτα θα παίξουν μαζί το διάλειμμα επειδή ακριβώς είναι παιδιά και το κοινωνικό παιχνίδι είναι φυσική τους ανάγκη κι ελάτε μετά να ρίξετε με τόση ευκολία ευθύνες στους εκπαιδευτικούς ή στα σχολεία ότι δεν εφαρμόζουν τα πρωτόκολλά σας.

Αν θέλετε τα σχολεία ανοικτά επενδύστε σε αυτά. Γιατί δεν θα γίνουν ασφαλή με αέρα κουπανιστό αλλά με πράξεις και σοβαρό σχεδιασμό.

Είναι τόσο απλό.

Ράνια Γεωργίου
Εκπαιδευτικός και Υποψήφια Βουλεύτρια Λεμεσού - ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Σίγουρα θυμάστε την παγκόσμια αγωνία για το τεράστιο πλοίο που «βρήκε» στην διώρυγα του Σουέζ διαταράσσοντας την παγκόσμια οικονομία με τις καθυστερήσεις παράδοσης των φορτίων. Εχετε άραγε αναρωτηθεί πως εκπαιδεύονται αυτοί οι καπετάνιοι για να περνούν την διώρυγα; Την απάντηση δίνει η εικόνα με την μινιατούρα τάνκερ με το όνομα Brittany το οποίο επιχειρεί να διασχίσει ένα αντίγραφο της διώρυγας στο Port Revel Shiphandling Training Centre, της Γαλλίας. REUTERS/Stephane Mahe

Ήξερες ότι...

Η λέξη «Ιμαλάια» σημαίνει «το σπίτι του χιονιού».

Σήμερα


Πέμπτη
22
Απριλίου
2021
Ημέρα της Γης

Γιορτάζουν : Νέαρχος, Νιάρχος, Ναθαναήλ, Ναθάνης, Ναθαναήλος, Ναθαναήλης, Ναθαναηλία, Ναθανηλία

1500
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Πέδρο Άλβαρεζ Καμπράλ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που αντικρίζει τη Βραζιλία.
1915
Χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά χημικά όπλα "μάχη του Υπρ, Α Παγκόσμιος Πόλεμος".
1931
Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.
1941
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: Βυθίζεται έξω από τις Λαγούσες νήσους το αντιτορπιλικό Ύδρα.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy