Νέα διάκριση! Η Ελλάδα παραμένει στην 59η θέση στη διαφθορά (απλά μας προσπέρασε το Βανουάτου)

 


Νέα διάκριση! Η Ελλάδα παραμένει στην 59η θέση στη διαφθορά (απλά μας προσπέρασε το Βανουάτου)

Υπήρχε κάποιος πολίτης στη χώρα μας που πιστεύει πως η Ελλάδα έχει κάνει άλματα σε ό, τι αφορά τη διαφθορά το 2024; Αν ναι, θα μπορούσε να του απομείνουμε σήμερα, σε μια σεμνή τελετή που θα πραγματοποιηθεί με απευθείας ανάθεση, το βραβείο «Αιθεροβάμονα Πολίτη 2024».

Ο Δείκτης Αντίληψης της Διαφθοράς 2024 (CPI) δείχνει ότι η διαφθορά είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα σε κάθε μέρος του κόσμου, αλλά η αλλαγή προς το

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πεκίνο, Κίνα: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Σι Τζινπίνγκ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Σαχμπάζ Σαρίφ και οι επικεφαλής άλλων ξένων αντιπροσωπειών φτάνουν για να παρακολουθήσουν στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Τιενανμέν. Alexander Kazakov/Sputnik/Kremlin pool/EPA

Ήξερες ότι...

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Ναυτικό, μετά τη βύθιση του πλοίου που κυβερνούσε, από εμβολισμό εχθρικού σκάφους, στις 2 Αυγούστου του 1943.

Newsletter

Σήμερα


Παρασκευή
5
Σεπτεμβρίου
2025

Γιορτάζουν : Ζαχαρίας, Ζαχαρένια, Ζάχαρης, Ζάχαρος, Ζαχάρω, Ζαχαρούλα

1800
Καταλαμβάνεται η Μάλτα από τους Βρετανούς.
1960
Ο ποιητής Λεοπόλντ Σεντάρ Σενγκόρ εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος της Σενεγάλης.
1972
Κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, Άραβες τρομοκράτες του κινήματος «Μαύρος Σεπτέμβρης» επιτίθενται στο Ολυμπιακό Χωριό σκοτώνοντας δύο μέλη της ισραηλινής ολυμπιακής ομάδας. Αργότερα εννιά Ισραηλινοί, πέντε τρομοκράτες και ένας Δυτικογερμανός αστυνομικός, σκοτώνονται στις συγκρούσεις που έγιναν στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
1995
Η Γαλλία πραγματοποιεί υπόγεια πυρηνική δοκιμή στην ατόλη Μουρουρόα, προκαλώντας παγκόσμια κατακραυγή.
2008
Την πρώτη επίσκεψη επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Λιβύη από το 1953 πραγματοποιεί η Αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.