Υποχωρεί από αύριο η «ψυχρή εισβολή» - Πού θα ανέβει η θερμοκρασία και σε ποιες περιοχές θα επιμείνουν τα χιόνια
«Υπάρχει και πιθανότητα για καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και τη Ζάκυνθο», προβλέπει ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός - Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Παρασκευή
Γρανάδα, Ισπανία: Ψηφιακή οθόνη δείχνει θερμοκρασία 47°C καθώς η νότια ισπανική πόλη συνεχίζει να υποφέρει από το κύμα ακραίου καύσωνα. Anadolu/Getty Images
Ήξερες ότι...
Τον 10ο αιώνα, ο Μεγάλος Βεζίρης της Περσίας έπαιρνε όλη την προσωπική του βιβλιοθήκη (117.000 τόμοι) μαζί του, όπου κι αν πήγαινε. Μάλιστα, τους τόμους μετέφεραν καμήλες, οι οποίες είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως να βαδίζουν με... αλφαβητική σειρά!
Το Βουλγαρικό Κομιτάτο εκδηλώνει επανάσταση με επίκεντρο τη Δυτική Μακεδονία. Πρόκειται για τη γνωστή επανάσταση του Ηλί-ντεν (Ημέρα του προφήτη Ηλία), με σκοπό τη δημιουργία αυτόνομης Βουλγαρικής Μακεδονίας.
1944
Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
1969
Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη..
1974
Αρχίζει η Επιχείρηση Αττίλας, το πρώτο στάδιο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.