Πολιτιστική ατζέντα, Κυριακή 7 Ιουνίου


Πολιτιστική ατζέντα, Κυριακή 7 Ιουνίου
«BodyUnmuted» με τη Λία Χαράκη Το νέο έργο της Λίας Χαράκη είναι μία ηχητική εμπειρία βασισμένη σε μαρτυρίες του σώματος που δεν λέγονται εύκολα και δεν ακούγονται συνήθως. Οι ηχογραφήσεις έγιναν από την καλλιτέχνιδα σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή κατά τη διάρκεια που συνέβαινε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το σώμα, λοιπόν, ακούγεται καθώς ψιθυρίζει, φωνάζει, γελά, στενάζει, τραγουδά, κλαίει, λέει, εξομολογείται, αποκαλύπτει και παραδέχεται. Στο ‘Body Unmuted’ ο επισκέπτης μπαίνει σε ένα δωμάτιο και ακούει τις ηχογραφήσεις τοποθετώντας το δικό της/του σώμα σε συγκεκριμένες στάσεις, καθορισμένες από την καλλιτέχνιδα, που σκοπό έχουν να προκαλέσουν την ενσυναίσθηση ή την ταύτιση. Γενικά, το όλο έργο είναι ένα ταξίδι περιμετρικά του χώρου με κατεύθυνση προς το κέντρο του εκάστοτε επισκέπτη. Συντελεστές: Σύλληψη, δημιουργία, ερμηνεία: Λία Χαράκη. Σύνθεση ήχου: Γιάννης ΧριστοφίδηΛευκωσία, Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, 7 Ιουλίου 18:30-23:30, εισιτήρια στο θέατρο  «GloriaBell» στο Πάνθεον Στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του ο Χιλιανός σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Λέλιο ακολουθεί με την κινηματογραφική του κάμερα τη Γκλόρια, μια ανεξάρτητη εργαζόμενη γυναίκα γύρω στα εξήντα, που ζει μόνη της σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Σαντιάγο (τον ρόλο υποδύεται η βραβευμένη με το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού Paulina García). Έχοντας πίσω της έναν αποτυχημένο γάμο και με τα παιδιά της να διαγράφουν τη δική τους πορεία, η Γκλόρια προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά με συχνές νυχτερινές εξόδους  σε club για μοναχικούς μεσήλικες. Η είσοδος ενός άντρα στη ζωή της θα ξυπνήσει  ερωτικά  αισθήματα ξεχασμένα από καιρό, ενώ παράλληλα φαίνεται να εξελίσσεται και σε ένα είδος σχέσης. Ωστόσο μια σειρά απογοητεύσεων  που θα δοκιμάσουν τις αντοχές της και θα την ωθήσουν σε ακραίες συμπεριφορές.
 
Λευκωσία, Πάνθεον, 8μ.μ., τηλ. 22675787. Μέχρι 17/7   Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις «Δείπνο με φίλους» με θέμα τα καλά και τα δεινά του γάμου «σερβίρεται» σε όλη την Κύπρο. Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Βαλτινός. Παραστάσεις: 7/7 Δερύνεια, Δημοτικό Αμφιθέατρο, 8/7 Λακατάμια, Δημοτικό Αμφιθέατρο, 9/7 Δάλι, Δημοτικό Αμφιθέατρο, 21:00. 105’. 22472472. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Παίζουν: Εβελίνα Παπούλια, Φάνης Μουρατίδης,  Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λευτέρης Ζαμπετάκης.    Την ξεκαρδιστική πολιτική κωμωδία καταστάσεων «Κλαξόν, Τρομπέτες και Πλάκες» του ανατρεπτικού Ντάριο  Φο, παρουσιάζει το θέατρο ΑντίΛογος, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μανναρίδου Καρσερά, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ». Παραστάσεις: 7/7 Λουβαράς, πρώην Δημοτικό Σχολείο 20:00, 9/7 Αλάμπρα, Δημοτικό Σχολείο, 20:00, 10/7 Πύλα, Αμφιθέατρο UCLAN 20:00, 12/7 Χολέτρια, Πολιτιστικό Κέντρο, 20:30. Ο Φο με την αιχμηρή του πένα, διακωμωδεί τη διαφθορά της εξουσίας, την κοινωνική ανισότητα, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την πολιτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την συγκάλυψη πολιτικών εγκλημάτων και την απραξία της αστυνομίας. Παίζουν: Θανάσης Δρακόπουλος, Σάββας Μενοίκου, Βασίλης Παφίτης, Αντρέας Σιαμαρής, Φώτης Φωτίου, Βαλάντω Χαραλάμπους, Χριστίνα Χριστόφια.    

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy