Εποχή αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα


Εποχή αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα
Κέρδισε εκκωφαντικά το στοίχημα της κάλπης της 7ης Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καλείται πλέον να κυβερνήσει την Ελλάδα με την ισχυρή εντολή του 39.7%, την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να ανασυνταχθεί ως αξιωματική πλέον αντιπολίτευση, αλλά και με σημαντικό σημείο την ιστορική ήττα της Χρυσής Αυγής.
 
Μετά από μια μακρά προεκλογική μάχη, που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες και έδωσε το πρώτο στίγμα στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός έδωσε καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
 
 
Με 39.7% (158 έδρες) έναντι 31.6% (86 έδρες) του ΣΥΡΙΖΑ, η νεοφιλελεύθερη παράταξη καλείται να δώσει ανάσες στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό. Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου και ανασυντάσσεται ως, όπως ο ίδιος είπε, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του τόπου.
 
Ως νίκη αντιλαμβάνονται στο Κίνημα Αλλαγής το 7.9% και τις 22 έδρες, ενώ το ΚΚΕ κατάφερε να κρατήσει τα ποσοστά του με 5.4% και 15 έδρες.
 
Ερωτηματικό παραμένει τόσο η στάση των δύο καινούργιων κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων, της νεοϊδρυθείσας Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου (3.7% - 10 έδρες) και του ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη (3.4% - 9 έδρες), όσο και η κατάληξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που με το 2.96% έμεινε οριστικά εκτός, μετά από επτά χρόνια κοινοβουλευτικής
παρουσίας.
 
Πηγή: Philenews

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μόσχα, Ρωσία: Άνθρωποι συμμετέχουν σε αγώνα δρόμου κοντά στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Maxim Shemetov/Reuters

Ήξερες ότι...

Το 25% των εγκλημάτων στη Γαλλία διαπράττονται από νέους, ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Σήμερα


Δευτέρα
20
Μαΐου
2024

Γιορτάζουν :Θαλλελαίος, Θαλής, Λύδια, Λήδα, Λύδα

1498
Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
1867
Η Βασίλισσα Βικτώρια θέτει το θεμέλιο λίθο του Royal Albert Hall.
1902
Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
1927
Ο Τσαρλς Λίντμπεργκ επιχειρεί την πρώτη υπερατλαντική πτήση χωρίς ενδιάμεση στάση, από τη Νέα Υόρκη, με προορισμό το Παρίσι.
2002
Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy