The Vatican has held sacred belongings for a century. Now their Indigenous owners want them back
Inside Vatican City, the home of Pope Leo, lies a vast collection of Indigenous artifacts and cultural objects that some people say shouldn’t be there.
Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock
Ήξερες ότι...
Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.
Ο τυχοδιώκτης σερ Thomas Harriot εισάγει τις πρώτες πατάτες στην Αγγλία από τη Κολομβία.
1794
Ο πρωτεργάτης της γαλλικής επανάστασης Ροβεσπιέρος οδηγείται στη γκιλοτίνα.
1913
Υπογράφεται η Ειρήνη του Βουκουρεστίου που τερμάτισε το Β Βαλκανικό πόλεμο μεταξύ αφ΄ ενός της Ελλάδος, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Ρουμανίας και αφ΄ ετέρου της Βουλγαρίας.
1914
Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Είναι η αρχή του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
1940
Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ρώμης αναγγέλει την κατάργηση του φασισμού (ως στρατιωτική προπαρασκευή) στην Ιταλία.
1974
Οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο κινούνται επιθετικά για να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες μεταξύ Λευκωσίας και Κυρήνειας.