Χαμός: Πήγε ντυμένος μελισσοκόμος να υποβάλει υποψηφιότητα, άλλος δεν εμφανίστηκε ποτέ – Το εντελώς απρόσμενο με Φειδία (EIKONEΣ / ΒΙΝΤΕΟ)

 


Χαμός: Πήγε ντυμένος μελισσοκόμος να υποβάλει υποψηφιότητα, άλλος δεν εμφανίστηκε ποτέ – Το εντελώς απρόσμενο με Φειδία (EIKONEΣ / ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ δημοκρατίας εξελίχθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την επαρχία Λευκωσίας και Κερύνειας που είχε λίγο απ’ όλα: χαμόγελα, σκυλιά, τραγούδια μελισσοκόμους και… φούξια μικρόφωνα.

Από νωρίς το πρωί, η αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου άρχισε να γεμίζει με υποψηφίους και υποστηρικτές τους και ο χώρος έδινε την εντύπωση φεστιβάλ. Οι κάμερες –επαγγελματικές και ερασιτεχνικές– είχαν στηθεί σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο,

Διαβάστε Περισσότερα...





Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Évιαν-λε-Μπεν, Γαλλία: Ο Ντόναλντ Τραμπ κρατά ένα δώρο από τον Γερμανό καγκελάριο Friedrich Merz κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G7. Thibault Camus/AFP/Getty Images

Ήξερες ότι...

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων, Κρούμος, έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Newsletter

Σήμερα


Πέμπτη
18
Ιουνίου
2026

Γιορτάζουν : Κανένας

1815
Γίνεται η μάχη του Βατερλώ, την οποία ο Ναπολέων έχασε από Άγγλους και Πρώσσους.
1953
Ανακηρύσσεται η Δημοκρατία της Αιγύπτου και καταργείται η Βασιλεία.
1967
Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του πάνω στη σκηνή του Μοντερέι Ποπ Φεστιβάλ.
1983
Η αστροναύτης Σάλλυ Ράιντ γίνεται η πρώτη Αμερικανίδα που πετάει στο διάστημα.
1989
Διεξάγονται στην Ελλάδα ταυτόχρονα Εθνικές εκλογές και Ευρωεκλογές. Στις Εθνικές εκλογές νικητής η Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν κατορθώνει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και αργότερα ορίζεται νέα ημερομηνία Εθνικών εκλογών η 5η Νοεμβρίου.