Η μεγάλη γιορτή της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (pics)
«Η εκδήλωση αυτή ενώνει όλους εμάς του ναυτιλιακού κόσμου. Η αμέριστη στήριξή σας, η άψογη συνεργασία μας και η κοινή μας πορεία στον ναυτιλιακό τομέα ενδυναμώνουν την ναυτιλία, προάγουν τη ναυτική παράδοση» σχολίασε ο Παναγιώτης Γιγής
Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς ύστερα από πολιορκία δύο μηνών, σηματοδοτώντας το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
1953
Ο Νεπαλέζος Τένζινγκ Νοργκάι και ο Νεοζηλανδός Έντμουντ Χίλαρι γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.847 μέτρων.
1985
39 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ Ιταλών και Βρετανών φιλάθλων, πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ.
1998
Η γαλλική εθνοσυνέλευση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.