Βαθύτατα ενοχλημένος... Της Μαρίνας Σάββα

 

Σε μια θεαματική κίνηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήρε τηλέφωνο τον κύριο που αναγκάστηκε να ζει με την οικογένεια του σε περίπτερο για να του εκφράσει τη συμπαράσταση του και να τον διαβεβαιώσει ότι η πολιτεία θα τον στηρίξει.

Η πρώτη σκέψη που ίσως γεννηθεί σε κάποιον που διάβασε την είδηση είναι «με τους χιλιάδες υπόλοιπους τι γίνεται»; Λογικά τους χιλιάδες υπόλοιπους, οφείλει να τους στηρίξει το κράτος. Με ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική. Αυτήν που επί Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ονόμασε «τσιεκκούθκια». 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συμφωνα με τον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε «βαθύτατα ενοχλημένος ως άνθρωπος» από το δράμα της οικογένειας που ζει σε περίπτερο. Ως εδώ πολύ καλά. Όμως κάποια στιγμή ίσως είναι καλό ο Πρόεδρος να ενοχληθεί και ως Πρόεδρος για τις πολιτικές που γεννούν αυτά τα ανθρώπινα δράματα.   

Ο οικογενειάρχης από την Ξυλοτύμπου, όπως μας ενημερώνει σχετικό ρεπορτάζ, είχε περίπτερο το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει. Θα πρέπει λοιπόν να νιώσει βαθύτατα ενοχλημένος ως Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης, για  τα διαδοχικά διατάγματα της Υπουργού Εργασίας για επέκταση των ωραρίων των καταστημάτων, που πετούν κυριολεκτικά στο δρόμο χιλιάδες μικρομεσαίους. Γιατί σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης μέσα στους δύο πρώτους μήνες εφαρμογής του διατάγματος έβαλαν λουκέτο περίπου 70 περίπτερα.

Ο οικογενειάρχης από την Ξυλοτύμπου παρόλες τις προσπάθειες του να βρει δουλειά, παραμένει άνεργος. Θα πρέπει να νιώσει βαθύτατα ενοχλημένος ως Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης, γιατί η Υπουργός Εργασίας ανανέωσε και ανανεώνει τα διατάγματα, υποστηρίζοντας πως η επέκταση των ωραρίων των καταστημάτων, είναι μέτρο κατά της ανεργίας.

Ο οικογενειάρχης από την Ξυλοτύμπου έχει ένα γιο 17 χρόνων που αιτήθηκε απαλλαγή από το κόμιστρο για να πηγαίνει στο σχολείο, αλλά η αίτηση του απορρίφθηκε. Θα πρέπει να νιώσει βαθύτατα ενοχλημένος ως Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης, γιατί ο Πρόεδρος του κόμματος του  κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπαθούσε να μας πείσει τις προάλλες ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνει κόμιστρα ο «υιός του ευκατάστατου». Να όμως που καλείται να πληρώσει και ο «υιός του οικογενειάρχη που ζει σε περίπτερο». Θα πρέπει να νιώσει βαθύτατα ενοχλημένος ως Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης, γιατί η κυβέρνηση του επίσημα μας ενημέρωσε μέσω του αρμόδιου Υπουργείου πως «όσοι γονείς είναι υπεύθυνοι και πατριώτες» πληρώνουν το κόμιστρο για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο.

Ο οικογενειάρχης από την Ξυλοτύμπου έχει και μια κόρη που σπουδάζει. Θα πρέπει να νιώσει βαθύτατα ενοχλημένος ως Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης, γιατί ενώ ως υποψήφιος παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της ΝΕΔΗΣΥ στις 19 Δεκεμβρίου του 2012 και δεσμεύθηκε στους φοιτητές που ανήκουν στις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, ότι θα ληφθεί ως πρώτο έκτακτο μέτρο η ειδική ενίσχυση του πακέτου φοιτητικής μέριμνας, τελικά το πακέτο της φοιτητικής μέριμνας που ενισχύθηκε επί Δ. Χριστόφια, κουτσουρεύτηκε κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο επί Ν. Αναστασιάδη.

Σε τελική ανάλυση, δεν έχει κανένα νόημα να κλαίει κάποιος πάνω από τα ζωντανά παραδείγματα της δικής του πολιτικής. Γι΄αυτό θα πρέπει να ενοχληθεί βαθύτατα ο κ. Αναστασιάδης ως Πρόεδρος, για να μην ξαναενοχληθεί βαθύτατα ως άνθρωπος. Γιατί η φιλάνθρωπη ελεημοσύνη, ουδέποτε θα καταφέρει να ανακουφίσει τα χιλιάδες θύματα των αντιλαϊκών πολιτικών. Γιατί δεν είναι μόνο ο οικογενειάρχης από την Ξυλοτύμπου. Είναι και οι χιλιάδες άνεργοι. Που ως υποψήφιος Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης τους είχε υποσχεθεί πως θα επιδιώξει ρύθμιση με τους Υπουργούς της Ευρωζώνης για να αναβάλει την καταβολή των δανειακών υποχρεώσεων τους. Είναι και οι συνταξιούχοι, που ως υποψήφιος Πρόεδρος ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως δε θα επιτρέψει να υπάρξουν περικοπές συντάξεων και να περικοπούν ωφελήματα από τους συνταξιούχους.  Είναι  πολλοί για να τους προλάβει όλους ο κ. Αναστασιάδης με προσωπική παρέμβαση. Το ζήτημα είναι να τους προστατέψει με πολιτική απόφαση. 

Γράφει: Μαρίνα Σάββα


Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Σάββατο
20
Απριλίου
2024

Γιορτάζουν : Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος

1862
Πραγματοποιείται το πρώτο πείραμα παστερίωσης από τους Λουί Παστέρ και Κλοντ Μπερνάρ.
1902
Ο Πιερ Κιουρί και η Μαρία Κιουρί ανακαλύπτουν το ράδιο.
1920
Έναρξη των 7ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αμβέρσα του Βελγίου.
1999
Σημειώνεται ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός του Κοσόβου από τις ΗΠΑ.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy