«Σταγόνα στον ωκεανό» οι αποζημιώσεις για οινοποιήσιμα σταφύλια, λέει ο Μάρκος Ζαμπάρτας

 


«Σταγόνα στον ωκεανό» οι αποζημιώσεις για οινοποιήσιμα σταφύλια, λέει ο Μάρκος Ζαμπάρτας

«Σταγόνα στον ωκεανό» είναι για τους οινοποιούς οι αποζημιώσεις για οινοποιήσιμα σταφύλια, δήλωσε ο Μάρκος Ζαμπάρτας, μέλος του Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου, ενόψει της έναρξης διαδικασίας από το Τμήμα Γεωργίας για καταγραφή και εκτίμηση της ζημιάς από τη μεγάλη πυρκαγιά της Λεμεσού. Σημείωσε, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος θα εξετάσει κατά πόσο χρειάζεται να προχωρήσει από μόνος του σε ξεχωριστή εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες αμπελιών.

Όπως εξήγησε στο ΚΥΠΕ και ο

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Πόλη της Γάζας, Γάζα: Παλαιστίνιοι περιμένουν να παραλάβουν τρόφιμα στη συνοικία Ριμάλ, στο κεντρικό τμήμα της Πόλης της Γάζας. Xinhua/Shutterstock

Ήξερες ότι...

Το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου είναι το Ερμιτάζ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Οι επισκέπτες θα πρέπει να περπατήσουν 20 χιλιόμετρα, αν θέλουν να περιηγηθούν τις 322 αίθουσες του μουσείου, το οποίο φιλοξενεί 3 εκατομμύρια αριστουργήματα.

Newsletter

Σήμερα


Δευτέρα
28
Ιουλίου
2025

Γιορτάζουν : Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίς, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Τίμων, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμος, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντης,

1568
Ο τυχοδιώκτης σερ Thomas Harriot εισάγει τις πρώτες πατάτες στην Αγγλία από τη Κολομβία.
1794
Ο πρωτεργάτης της γαλλικής επανάστασης Ροβεσπιέρος οδηγείται στη γκιλοτίνα.
1913
Υπογράφεται η Ειρήνη του Βουκουρεστίου που τερμάτισε το Β Βαλκανικό πόλεμο μεταξύ αφ΄ ενός της Ελλάδος, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Ρουμανίας και αφ΄ ετέρου της Βουλγαρίας.
1914
Η Αυστροουγγαρία κηρύσσει τον πόλεμο στη Σερβία. Είναι η αρχή του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
1940
Ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ρώμης αναγγέλει την κατάργηση του φασισμού (ως στρατιωτική προπαρασκευή) στην Ιταλία.
1974
Οι τουρκικές δυνάμεις στην Κύπρο κινούνται επιθετικά για να αποκόψουν τις οδικές αρτηρίες μεταξύ Λευκωσίας και Κυρήνειας.