Ο Φώτης Νικολάου για το 26ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου
Ep.163 | Από την Τετάρτη 4 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 22 Ιουνίου, το Θέατρο Ριάλτο θα φιλοξενήσει 9 παραστάσεις σύγχρονου χορού από 7 διαφορετικές χώρες, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου. Ο Φώτης Νικολάου, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της φετινής έκδοσης του φεστιβάλ, μιλάει στο L-Air Uncut, για την πρώτη φορά που αναλαμβάνει αυτό τον ρόλο και για το τι να αναμένουμε από την 26η διοργάνωσή του.
Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Μουσουλμάνοι προσκυνητές συγκεντρώνονται στο Τζαμπάλ αλ-Ράχμα, γνωστό και ως Όρος Αραφάτ. Khaled Abdullah/Reuters
Ήξερες ότι...
Οι HΠA αγόρασαν την Αλάσκα από τη Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.
Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Σήμερα
Παρασκευή
6
Ιουνίου
2025
Γιορτάζουν : Κανένας
1850
Ο Λιβάις Στράους παρουσιάζει για πρώτη φορά το παντελόνι τζιν.
1923
Στη Διάσκεψη της Λοζάνης καθορίζονται οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ορίζεται το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα ανακαλεί κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.
1949
Ο Τζορτζ Όργουελ εκδίδει το «1984».
1995
Η Νότια Αφρική καταργεί τη θανατική ποινή.
1996
Βγαίνει στον αέρα το πρώτο μουσικό τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, το MAD TV.