Η όμορφη Λεμεσός αποτυπώνεται υπέροχα σε δορυφορική εικόνα

 


Η όμορφη Λεμεσός αποτυπώνεται υπέροχα σε δορυφορική εικόνα

Οι δορυφόροι Sentinel2 διαθέτουν έναν Πολυφασματικό Απεικονιστή (Multispectral Instrument – MSI), ο οποίος καταγράφει δεδομένα σε 13 φασματικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένων του ορατού φάσματος και του εγγύς υπέρυθρου. Αυτό τους επιτρέπει να παράγουν έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης, και να χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές, όπως γεωργία, παρακολούθηση δασών, υδάτινοι πόροι και διαχείριση καταστροφών.

Το Κέντρο Αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ κάνει χρήση δεδομένων από το  πρόγραμμα  Copernicus, το οποίο είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αποσκοπεί

Διαβάστε Περισσότερα...



Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Διέλευση Ζικίμ, Γάζα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται σε σημείο διανομής τροφίμων για να παραλάβουν τις περιορισμένες προμήθειες αλεύρου και βρεφικού γάλακτος που παραδόθηκαν μέσω του συνοριακού περάσματος. Anadolu/Getty Images

Ήξερες ότι...

Το 62 μ.Χ., ο Νέρωνας έστειλε σκλάβους στα Απέννινα Όρη, για να του φέρουν φρέσκο χιόνι. Όταν επέστρεψαν οι σκλάβοι, ο Νέρωνας πήρε το χιόνι, πρόσθεσε φρούτα και μέλι και το έφαγε ως παγωτό.

Newsletter

Σήμερα


Τετάρτη
6
Αυγούστου
2025

Γιορτάζουν : Σωτήριος, Σωτήρης, Σώτος, Σωτηρία, Σωτήρω, Ευμορφία, Έμμυ, Μορφούλα

1825
Η Βολιβία κερδίζει την ανεξαρτησία της από το Περού.
1890
Στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιείται η πρώτη εκτέλεση με ηλεκτρική καρέκλα.
1914
Η Αυστροουγγαρία κηρύσει το πόλεμο κατά της Ρωσίας και η Σερβία κατά της Γερμανίας (Α Παγκόσμος Πόλεμος).
1945
Β Παγκόσμιος Πόλεμος: ατομική βόμβα ρίχνεται από αμερικανικό αεροσκάφος στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 8:16 π.μ..
1960
Σε απάντηση στο εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών, η Κούβα εθνικοποιεί όλες τις αμερικανικές και ξένες ιδιοκτησίες στη χώρα.