fbpx

Μαλάς + Μαλάς = Αναστασιάδης ; Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι ο λαός απέρριψε την πρώτη Κυριακή τον Νίκο Αναστασιάδη. Του έδωσε ένα μεγάλο ομολογουμένως ποσοστό. Ας δούμε όμως αντικειμενικά τις συνθήκες στις οποίες έλαβε το ποσοστό αυτό. 

 

 

Στηρίχθηκε από 2 μεγάλα κόμματα και άλλα τεμάχια κομμάτων, τα ΜΜΕ τον έχουν ανακηρύξει Πρόεδρο προ πολλού, οι εφημερίδες τον είχαν «στέψει» ήδη Πρόεδρο, οι δημοσκοπήσεις επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος τον εξέλεξε με θεία φώτιση από την πρώτη Κυριακή, τα μαθηματικά τον ήθελαν, τον θέλουν τα άστρα, τον θέλουν και οι πλανήτες που δεν είναι ανάδρομοι, τον θέλουν οι Ευρωπαίοι ομοϊδεάτες του, τον θέλει η Μέρκελ, και φυσικά τα exitpolls τον έστειλαν στο Ελευθέρια να περιμένει από το μεσημέρι. 

Μέσα λοιπόν στις πιο πάνω συνθήκες και ενώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι ο λαός απέρριψε τον Νίκο Αναστασιάδη, μπορώ κάλλιστα να ισχυριστώ ότι η πλειοψηφία του λαού δεν τον εμπιστεύτηκε!

Και παρά την παταγώδη αποτυχία των διαφόρων μετρήσεων, όλες οι μετρήσεις που διεξήχθησαν από τη μέρα που εξήγγειλε υποψηφιότητα συμφωνούσαν σε ένα πράγμα – ότι η πλειοψηφία του Κυπριακού Λαού συμπεριλαμβανομένης και μερίδας των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ δεν εμπιστεύονται τον Νίκο Αναστασιάδη.

Την ίδια όμως ώρα ζούμε τον εξής παραλογισμό: γίνεται μια προσπάθεια να φορτωθεί σε όσους έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε τον Σταύρο Μαλά και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή, η τυχόν εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη. Ακόμα και ψηφοφόροι που τον ψήφισαν αλλά δεν τον εμπιστεύονται, ρίχνουν σε εμάς την ευθύνη! Μάταια!

Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να τετραγωνίσουν τον κύκλο τα μαθηματικά είναι μια λογική  επιστήμη: και η πράξη Μαλάς + Μαλάς δεν οδηγεί στον Αναστασιάδη.

Εκεί οδηγούν μια σειρά από άλλες πράξεις: (Αποχή + Αποχή) (Λευκό + Λευκό) (Όχι Μαλάς-Αναστασιάδης + Αναστασιάδης) (Όχι Μαλάς-Αναστασιάδης + Λευκό) (Όχι Μαλάς-Αναστασιάδης + Αποχή). Στον Αναστασιάδη, οδηγεί η μη στήριξη Σταύρου Μαλά στο δεύτερο γύρο, όσων ήθελαν να σταθούν ανάχωμα σε αυτόν και ελεύθερα έκαναν μια άλλη επιλογή στον πρώτο γύρο.  

Ο Νίκος Αναστασιάδης μας καλεί να επιλέξουμε με κριτήριο το παρελθόν. Όχι όμως το δικό του παρελθόν.

Ο Σταύρος Μαλάς μας καλεί να επιλέξουμε με κριτήριο το μέλλον. Διότι έχει όραμα για το μέλλον.  

Όσοι λοιπόν δεν εμπιστευόμαστε το μέλλον μας σε ένα υποψήφιο με αναξιόπιστο παρελθόν, όσοι δεν εμπιστευόμαστε την κρίση του Νίκου Αναστασιάδη στα κεφαλαιώδη για τον τόπο ζητήματα, μπορεί να έχουμε ενώπιον μας δύο υποψηφιότητες, αλλά μια μοναδική επιλογή.

Έναν προοδευτικό, δημοκρατικό, νέο επιστήμονα και πολιτικό, χωρίς παλινδρομήσεις, βεβαρημένο παρελθόν και εξαρτήσεις. Σοβαρό και συναινετικό. Έντιμο, ένα χαρακτηριστικό που ειδικά σε αυτές τις εκλογές έπαψε να είναι αυτονόητα προαπαιτούμενο.

Έχουμε μια ΚΑΘΑΡΗ επιλογή, τον Σταύρο Μαλά. 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Μουσκεμένες λέξεις. Πλημμύρισε για μια ακόμη φορά η Βενετία φτάνοντας σε ύψη ρεκόρ των τελευταίων πενήντα χρόνων. Ενα από τα θύματα ήταν και το βιβλιοπωλείο με το σημαδιακό όνομα Acqua Alta. Στην φωτογραφία νεαρή επισκέπτρια κοιτά τα κατεστραμμένα πια βιβλία που πουλούσε από δεύτερο χέρι. (AP Photo/Luca Bruno)

Ήξερες ότι...

Στα κινεζικά, υπάρχει μία λέξη για τις λέξεις «crisis» (κρίση) και «opportunity» (ευκαιρία).

Σήμερα


Δευτέρα
18
Νοεμβρίου
2019
Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

Γιορτάζουν : Πλάτωνας, Πλάτων, Πλατωνία, Πλατώνα

1928
Κάνει πρεμιέρα στο «Κόλονι» της Νέας Υόρκης ο διάσημος ήρωας των κινουμένων σχεδίων Μίκι Μάους, στην ταινία του Γουόλτ Ντίσνεϊ Steamboat Willie «Το ατμόπλοιο του Γουίλι».
1964
Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στον χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy