Έγκριτοι…σε απόγνωση! Του Λεόντιου Φιλοθέου


ant3493920004

Είχα λοιπόν πάντα μια απορία...

Πως γίνεται να είμαστε μια χώρα τόσο μικρή, αλλά με τόσους πολλούς έγκριτους; Μέχρι που άνοιξα τον Μπαμπινιώτη:

«Έγκριτος: αυτός που έχει εγνωσμένο κύρος, αξία, που διακρίνεται για το καλό του όνομα, την καλή του φήμη»

Να λοιπόν πως εξηγείται γιατί εκτός από νήσος των Αγίων, είμαστε και νήσος των εγκρίτων! Διότι είμαστε ένα νησί που ξεχειλίζει από εγνωσμένου κύρους και αξίας ανθρώπους!

Έγκριτοι οικονομολόγοι, έγκριτοι τραπεζίτες και Διοικητές. Ένας αχταρμάς κύρους και αξίας που μας οδήγησε στη χρεοκοπία! Με καλό όμως όνομα και καλή φήμη!

Έγκριτοι αξιωματικοί οι οποίοι από την ασφάλεια του γραφείου τους αποφάσισαν τελικά να ρίχνουν τα πυρομαχικά απευθείας στη θάλασσα(!) αφού η μέθοδος «ραντίζουμε τα κοντέινερ» αποδείχτηκε αναποτελεσματική!

Μια έγκριτη Γενική Ελέγκτρια υπεράνω κάθε κριτικής, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει! Αλλά για να χωρέσει όλο αυτό το κύρος και η αξία, η Γενική Ελέγκτρια μας σύμφωνα με τις λίστες που κατατέθηκαν στη Βουλή, διαθέτει λιμουζίνα του 2013! Μα καινούργια λιμουζίνα μέσα στην κρίση; Τα δικά μας…του γειτόνου μας κυρία Χρυστάλλα μου;

Ένας έγκριτος Γενικός Εισαγγελίας που αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο και σε απόλυτη ρήξη με τον έγκριτο Βοηθό του! Φυσικά όταν ΚΑΙ για τον ένα ΚΑΙ για το άλλο προέκυψαν ζητήματα προσωπικής φύσης στα οποία οι ίδιοι ως έγκριτοι δεν δείχνουν καμία ανοχή, ούτε λόγος για παραίτηση! Διότι μπορεί να είμαστε μια νήσος ανεξάντλητης πηγής εγκρίτων, αλλά η ευθιξία είναι πιο δυσεύρετη και από την Καρέτα-Καρέτα!

Έγκριτοι ακαδημαϊκοί σε ρόλο φωτεινού παντογνώστη, έγκριτοι Ιεράρχες (μα να σε αφήσω Αρχιεπίσκοπε μου παραπονεμένο;), έγκριτοι δημοσιογράφοι που τα βλέπουν πλέον όλα ρόδινα και μπλε και μια λίστα εγκρίτων χωρίς τελειωμό!

Last but not least, οι έγκριτοι νομικοί!

Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη Διερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία. Τρεις έγκριτοι δικαστές με κύρος και αξία! Παραιτείται ο ένας, διορίζεται αμέσως άλλος. Παραιτείται δεύτερος, διορίζεται η τρίτη! Έγκριτοι σε απόγνωση!

Διερευνούν λέει, τα εγκλήματα στην οικονομία. Ως εκ τούτου, ρωτούν τον Σαρρή για την αίτηση δανείου της Ομόνοιας και όχι για τον ELA της Λαϊκής, ασχολούνται με τους λόγους αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση και στέλνουν επιδότη-καραούλι (δις) έξω από το σπίτι του Καζαμία χαράματα για να τον καλέσουν να καταθέσει. Την ίδια στιγμή ποσώς τους απασχολεί που βόσκει ο Αθανάσιος Ορφανίδης, που κάνει την ηλιοθεραπεία του ο Ηλιάδης, ποιος μετέτρεψε τη Λαϊκή Τράπεζα σε One Night Clearance Λαϊκή Αγορά και που ξοδεύουν τα εκατομμύρια τους οι μιζαδόροι και οι διοικούντες το τραπεζικό μας σύστημα!

Αποφασίζουν να αυτοαναιρεθούν εξαιρώντας από τη διερεύνηση κάθε έρευνα και πετυχαίνουν το ακατόρθωτο: να διασπαστούν με το ένα έγκριτο μέλος να διαφωνεί δημόσια, το Υπουργικό Συμβούλιο να επιβεβαιώνει τους όρους εντολής που οι έγκριτοι απορρίπτουν και δεκάδες πλέον άλλους έγκριτους νομικούς να παρελαύνουν από τα ΜΜΕ και να αμφισβητούν την όλη διαδικασία. Έγκριτοι, ψύχραιμα, αλλά αν θέλετε να σώσετε κύρος, αξία, καλό όνομα και φήμη τότε κάντε αυτό που είμαι σίγουρος ότι περιτριγυρίζει όχι μόνο στο δικό μας μυαλό, αλλά και στο δικό σας!

Λεόντιος Φιλοθέου

Υ.Γ. Μια και ο λόγος στους έγκριτους μην είδε κανείς το Νομπελίστα μας;

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy