Αρχιεπίσκοπε μου, Χριστός Ανέστη! Του Λεόντιου Φιλοθέου

ant3493920004

Αρχιεπίσκοπε μου, πάει καιρός να τα πούμε. Είχαμε το κούρεμα, είχες κι Εσύ τις σκοτούρες σου! Άγχος και αγωνία Αρχιεπίσκοπε μου για το μέλλον. Από την άλλη Σε ακούω και Σε παρακολουθώ από την αποφράδα εκείνη μέρα και σκέφτομαι ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα στον τόπο μας!

Καταρχήν, Χριστός Ανέστη! Να μου πεις ο Χριστός μια χαρά Ανέστη, με μας τι θα γίνει;

Ευτυχώς είχαμε Αρχιεπίσκοπε μου μια ανάπαυλα μέσα στο Πάσχα και αλλάξαμε λίγο διάθεση. Να Σου πω φυσικά το ήμαρτον μου, εγώ νιώθω Πάσχα μόνο όταν δω το Jesus of Nazareth. Φέτος όμως ο νους μου ήταν αλλού! Τόσο αλλού, που την ώρα που έβλεπα τη σκηνή με τον Ιούδα σκεφτόμουν ότι τα 30 αργύρια ήταν σπατάλη! Που ήταν η Τρόικα; Με 3 αργύρια να τους Τον έπαιρνε στην πόρτα, όχι απλά να Τον φιλήσει. Και του έμεινε και η ρετσινιά του προδότη. Μα γιατί δεν επέστρεψε και αυτός 4½ αργύρια στους Γραμματείς και να την βγάλει καθαρός; Ενώ είδες ο συμπέθερος; Κοψονούρης! Με 3εκ που σου έδωσε, Άγιος! Το βλέπω εγώ να έρχεται και το Κατά Λούτσιον Ευαγγέλιο!

Κανένα Ευαγγέλιο όμως δεν μας σώζει Αρχιεπίσκοπε μου. Η αγρυπνία που έκανες στον Κύκκο για την οικονομία με τους Άγιους Αδερφούς Σου δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα. Πάει και το plan C. Μιας και ο λόγος στον Κύκκο, θα πρέπει να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα με τον Άγιο Αδερφό. Τη Μεγάλη Πέμπτη όπως έκαμνα ζάπινγκ, έπεσα πάνω στη λειτουργία στο Μετόχι. Μα να δεις χρυσό να φρίξεις Αρχιεπίσκοπε μου! Αν το δει η κυρία Λαγκάρντ μας, στο επόμενο μνημόνιο σας βλέπω όχι κουρεμένους αλλά ξυρισμένους! Θα μας φαν και την Αγία Τράπεζα! Μα να έχει και χρυσό μικρόφωνο;!; Ούτε σε πίστα να ήταν! Περίμενα κι εγώ πότε θα αρχίσει να τραγουδά «Δεν σου κάνω τον Άγιο, ααααχ αμάρτησα!»

Στα της «πίστας» φυσικά, το πρώτο όνομα εσύ είσαι Αρχιεπίσκοπε μου. Δεν περνά μια μέρα που να μην εμφανιστείς στα ΜΜΕ. Οι δηλώσεις Σου, πρώτη είδηση. Υπουργοί πάνε κι έρχονται, επιχειρηματίες, συναντήσεις, παρεμβάσεις. Είναι λες και συγκυβερνάς! Μα τι λέω; Ως δηλωμένος ΔΗΚΟ, συγκυβερνάς! Σίγουρα πιο πολύ από το Μάριο μας που εξαφανίστηκε! Αν δε κρίνουμε από τη συχνότητα των παρεμβάσεων Σου, μη σου πω ότι κυβερνάς κιόλας!

Δεν υπονοώ φυσικά ότι δεν κυβερνά ο Πρόεδρος μας. Εσύ που τον είδες τις προάλλες έμεινες πολύ ευχαριστημένος. Λίγο μόνο που ξεκίνησε για Διερευνητική Επιτροπή και του βγήκε το σπίτι του BigBrother, αλλά εντάξει, στρώσανε τώρα. Δεν είχαμε άλλες αποχωρήσεις μέσα στις γιορτές. Όταν επισκέφθηκες τον Πρόεδρο μας στο Προεδρικό είδες και το Λίο Αρχιεπίσκοπε μου; Μα τι χαριτωμένος! Ο Λίο εννοώ, όχι ο Πρόεδρος μας! Μη Σου μπαίνουν όμως ιδέες έτσι; Να θέλεις κι εσύ τεριέ μες την Αρχιεπισκοπή. Σκέψου και λίγο τα χαλιά!

Εν τω μεταξύ Αρχιεπίσκοπε μου όταν πήγες στο Προεδρικό, μήπως κατάλαβες και με τι ασχολείται η μισή Ένωση Συντακτών; Να μου πεις θέλει και ο Λίο τη βόλτα του, την περιποίηση του. Εντάξει, αλλά πόσοι; Για το μόνο που γνωρίζω τι κάνει είναι για τον κ. Δρουσιώτη μας: τουιτάρει! Να τον κάνεις φόλλοου. Τις προάλλες έδωσε πειστικές απαντήσεις σε αυτούς που θέλουν έξοδο από το ευρώ: «θα επιστρέψουμε στις σπηλιές και στη λάμπα πετρελαίου» είπε με επιχειρήματα ο σύμβουλος του Προέδρου μας. Δίκιο έχει! Στο ευρώ θα έχουμε τα πάντα – εκτός από ευρώ για να τα αγοράζουμε! Πες στο σύμβουλο Αρχιεπίσκοπε μου που είναι κλειστός στο Προεδρικό, ότι στην Ελλάδα ο κόσμος πεθαίνει από τις αναθυμιάσεις! Λες να έχουν ευρώ για πετρέλαιο θέρμανσης και απλά να προτιμούν τις ξυλόσομπες;

«Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε Ελλάδα της κατοχής» συνέχισε. Ναι, διότι στην Ελλάδα τώρα δεν έχουν κατοχή, δημοκρατία έχουν! Δημοκρατία με κατώτατο μισθό στα €490 μεικτά, στα €427 αν είσαι κάτω από 25. Πάλι καλά που σκέφτηκαν τη διαφορά διότι στα 25 του κάποιος μπορεί να έχει και οικογένεια να συντηρήσει! Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!

Μέσα σε όλα αυτά, εάν τολμήσεις να προβληματιστείς Αρχιεπίσκοπε μου, σου πετάνε μια Χρεοκοπία, ένα Μένουμε Ευρώπη, δύο οράματα και κάτι αξίες και καθαρίζουν!

Με τη χώρα μας ουσιαστικά σε ένα δικό της ευρώ από το πρωί της 16ης Μαρτίου.

Με το ρυθμό ανεργίας να καλπάζει.

Με ανάπτυξη μόνο μιας νέας αλυσίδας καταστημάτων με την επωνυμία ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ.

Με μισό ΑΕΠ, διαλυμένη οικονομία, μειώσεις μισθών και απολύσεις, κοινωνικά παντοπωλεία, μείωση βιοτικού επιπέδου και εξαθλίωση.

Με ένα νέο κύμα μετανάστευσης.

Χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα, χωρίς αξίες…

Ναι Αρχιεπίσκοπε μου, να Μείνουμε Ευρώπη! Αλλά αν δεν αντιληφθούμε και που οδηγούμαστε, σύντομα θα Μείνουμε και Χάσκοντας! 

Υστερόγραφο…

Αρχιεπίσκοπε μου, σε άκουσα μέσα στις γιορτές να λες ότι η περιουσία της Εκκλησίας είναι στη διάθεση του λαού. Επειδή τα πράγματα έχουν δυσκολέψει, να μου κλείσεις σε παρακαλώ ένα familyroom στο St George Hotel στην Πάφο για 2 βδομάδες μέσα στον Αύγουστο; Δεν με πειράζει ποιες – δες πότε υπάρχει availability! Με το αζημίωτο φυσικά έτσι; Είπαμε πλέον θα επιστρέψουμε στις πραγματικές αξίες. Οπόταν στο checkout θα σου κάνω μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά!

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 

Φωτογραφία της ημέρας

karavakia

Πάρκινγκ. Ούτε για ψάρεμα, ούτε στην θάλασσα για τα μικρά ψαράδικα της φωτογραφίας. Ολα ασφαλή στο λιμάνι του Varaval για να περάσει και να φύγει ο κυκλώνας Vayu. EPA/DIVYAKANT SOLANKI

Ήξερες ότι...

Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα


Κυριακή
16
Ιουνίου
2019

Γιορτάζουν : Κανένας

1487
Λαμβάνει χώρα η Μάχη του Στόουκ Φιλντ, σφραγίζοντας έτσι το τέλος του Πολέμου των Ρόδων, του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε στην Αγγλία στα μέσα του 15ου αιώνα ανάμεσα στον Οίκο των Λάνκαστερ και των Οίκο της Υόρκης για τη διαδοχή του θρόνου. Την ονομασία του ο πόλεμος την πήρε από το ρόδο, που ήταν σύμβολο στα οικόσημα και των δύο Οίκων.
1920
Ιδρύεται το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη.
1961
Ο Ρώσος χορευτής Ρούντολφ Νουρέγιεφ ζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy

Ακολουθήστε μας

facebook twiter