Μαθηταί και μαθήτριαι, προ-σο-χή! Του Λεόντιου Φιλοθέου


ant3493920004

Μαθηταί και μαθήτριαι, προ-σο-χή, ημί-ανάπαυση, ανάπαυση! 

Ημερήσια διαταγή Υπουργείου Εθνικής Παιδείας  14/3/2013

Άντρες και γυναίκες της μαθητιώσας νεολαίας,

Είναι με περισσή χαρά, αγαλλίαση και Εθνική Υπερηφάνεια που επικοινωνώ μαζί σας επ’ ευκαιρίας της ανάληψης των καθηκόντων από το νέο μας Υπουργό Παιδείας. Όπως ορθά δεσμεύτηκε η νέα μας Κυβέρνηση, έχει ρίξει όλο της το βάρος στην παιδεία του τόπου έτσι ώστε αυτή να καταστεί πραγματικά αντάξια της μακραίωνης και ένδοξης ιστορίας μας και να σταματήσει να είναι έρμαιο του κάθε δήθεν προοδευτικού υποκειμένου. 

Μια από τις πρώτες πράξεις του έντιμου μας Υπουργού ήταν η επίσκεψη του στο μεγάλο μας πνευματικό ηγέτη, στην κεφαλή της Ορθοδοξίας μας. Κατά την επίσκεψη του εκεί και κατόπιν κοινής συνεδρίας μετά της Ιεράς Συνόδου και των Αγίων Επισκόπων έχουν αποφασιστεί τα πιο κάτω: 

  1. Σε κάθε σχολική αίθουσα δίπλα από την εικόνα του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας θα τοποθετηθεί φωτογραφία του πνευματικού μας ηγέτη.
  2. Άπανται αι μαθηταί και μαθήτριαι θα παρακολουθούν καθημερινώς 4 διδακτικές περιόδους Θρησκευτικών.
  3. Το μάθημα αυτό υποχρεούνται όπως παρακολουθούν θρήσκοι, άθρησκοι, αλλόθρησκοι, ξέθρησκοι και κάθε καρυδιάς καρύδι.
  4. Εισάγεται πλέον μάθημα για την Εις Γάμου Κοινωνία  με στόχο την επιμόρφωση σας για τα καλά και συμφέρονται του γάμου μεταξύ των δύο, και επαναλαμβάνω, των δύο φύλων και για το αμάρτημα των προγαμιαίων σχέσεων. 
  5. Απαγορεύεται δια ροπάλου η ομοφυλοφιλία. Οιαδήποτε τάση ή ροπή προς αυτήν, θα πρέπει να αναφέρεται άμεσα στον εντεταλμένο Πνευματικό του κάθε σχολείου έτσι ώστε να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για απαλλαγή από το αμάρτημα τούτο.
  6. Σε κάθε σχολικό κτήριο θα λειτουργήσει εξομολογητήριο όπου υποχρεωτικά άπαντες θα εξομολογούνται τις ανομίες τους στον πνευματικό.
  7. Ο εκκλησιασμός καθίσταται υποχρεωτικός και θα λαμβάνονται πλέον παρουσίες κατά τη θεία Λειτουργία της Κυριακής.

Τέλος, έχει περιέλθει εις την αλάνθαστη αντίληψη μου ότι έχει μολύνει τη ψυχή σας μια νέα τάση με την ονομασία Harlem Shake. Δεν θα επιτρέψω να σκανδαλίζεσθε με αυτά τα προϊόντα του διαβόλου γι’ αυτό και καλώ τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες όπως λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να πατάξουν το φαινόμενο αυτό από τα σχολεία  μας. Harlem Shake, Gangnam Style και κάθε άλλης μορφής παρόμοια διαβολικά ακούσματα απαγορεύονται πλέον δια ροπάλου. Στα διαλείμματα, θα παιανίζουν από τα μεγάφωνα του σχολείου εμβατήρια, εκκλησιαστικοί ύμνοι καθώς και κηρύγματα του πνευματικού μας ηγέτη.

Μαθηταί και μαθήτριαι,

Οφείλετε άπαντες να αντιληφθείτε ότι τα σχολεία μας δεν είναι χώρος δήθεν προόδου και ανάπτυξης του πνεύματος αλλά κέντρα ουσιαστικής εκπαίδευσης, ηθικής διαπαιδαγώγησης και πειθαρχίας.

Μαθηταί και μαθήτριαι, προ-σο-χή! Τους ζυγούς λύσατε.

Διοικητής Κέντρου Μεσαίας Εκπαίδευσης

Τζίνα Τρουλλί

 

Υστερόγραφο…

Τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, γεγονότα, καταστάσεις είναι όλως τυχαίες και συμπτωματικές. Αυτό είναι άρθρο προϊόν επιστημονικής φαντασίας με σατυρική διάθεση.

 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

 

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Οι πρώην Βρετανίδες Ολυμπιακές καλλιτεχνικές κολυμβήτριες Asha Randall και Katie Clark εμφανίζονται μαζί με τις Sisy Wang και Emily Kuhl σε μία μεγάλη δεξαμενή νερού για να σηματοδοτήσουν τις 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι. Matt Crossick/PA Media Assignments

Ήξερες ότι...

Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.

Σήμερα


Πέμπτη
18
Απριλίου
2024
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Γιορτάζουν : Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα

1906
Σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών Ρίχτερ καταστρέφει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.
1946
Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.
1954
Ο Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ καταλαμβάνει την εξουσία στην Αίγυπτο
1980
Ιδρύεται η Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy