Αρχιεπίσκοπε μου, τη CYTA ευλόγησον! Του Λεόντιου Φιλοθέου


ant3493920004

Προσπάθησα. Το πάλεψα. Αντιστάθηκα. Αλλά δεν άντεξα…

Ναι Αρχιεπίσκοπε μου, δεν άντεξα και είπα να Σου γράψω και πάλι. Αλλά κι Εσύ δεν με αφήνεις να αγιάσω! Μην με παρεξηγήσεις, τρόπος του λέγειν!  Να αγιάσω εγώ; Άγιος είσαι Εσύ. Άγιοι είναι οι εν Χριστώ Αδερφοί Σου στη Σύνοδο. Ποιος είμαι εγώ για να έχω τέτοιες προσδοκίες;

Και μια και το έφερε η κουβέντα, αυτοί υπάρχουν; Κάποτε, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν και άποψη. Μπράβο Σου πάντως, έχεις επιβάλει την απόλυτη τάξη και πειθαρχία. Κανείς δεν τολμά να διαφωνήσει  με την Αγιότητα Σου. Άλλοι έχουν τελικά το αλάθητο και άλλοι έχουν τη χάρη!

Στο θέμα μας λοιπόν. Είναι να αγιάσει κανείς Μακαριότατε μου με τέτοιο καταιγισμό δηλώσεων; Με τόσες αλησμόνητες παρεμβάσεις; Μια απορία μόνο: τα σκέφτεσαι καθόλου ή είναι αυθόρμητα; Τώρα δεν είμαι και σίγουρος τι απάντηση προτιμώ να ακούσω οπόταν άστο καλύτερα.

Παρεμπιπτόντως συγχαρητήρια! Εξέλεξες επιτέλους Πρόεδρο. Να σταματήσουν όλοι αυτοί οι κακεντρεχείς να ισχυρίζονται ότι είσαι γκαντέμης. Φυσικά δεν ψήφισες διότι έλειπες εξωτερικό για επαγγελματικό ταξίδι. Business as usual! Αλλά τον στήριξες με όλες Σου τις δυνάμεις. Αξίζουν και σε σένα συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Δεν έχεις παράπονο όμως έτσι; Από το ίδιο βράδυ της εκλογής του ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την Εκκλησία, δηλαδή Εσένα! 

Σε άκουσα λοιπόν να δηλώνεις ότι είσαι πολύ ευχαριστημένος από τη νέα κυβέρνηση. Η καλή μέρα όπως είπες κι εσύ, από το πρωί φαίνεται. Αναμφίβολα. Επιλέγηκαν επιτέλους οι ικανοί και άξιοι. Καμία ανακύκλωση, νέο αίμα, φρεσκάδα, ζωντάνια! Και φυσικά ούτε και μία γυναίκα.  Έτσι για να μάθει η Εύα άλλη φορά να δαγκώνει την αμαρτία και μετά να παραπλανεί και τον «άδρωπο». Μια χαρά μας βρίσκω λοιπόν. Σταυροβούνι! Άβατο! Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα Σου!

Όλα μας πάνε λοιπόν δεξιά! Είμαστε και σε καλό δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιτελούς Αρχιεπίσκοπε μου να εκσυγχρονιστούμε λίγο. Σε άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά που μιλούσες πάντως φανατικά υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Ευτυχώς, διαφορετικά δεν θα το πίστευα!

Ο ανταγωνισμός φέρνει πρόοδο λες και οι ιδιωτικοποιήσεις σίγουρα θα ωφελήσουν. Διότι όπως σοφά επισήμανες, με τα έξοδα που έχουν σήμερα και τους μισθούς που δίνουν στους εργαζόμενους δεν θα μπορούν να αντέξουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Οπόταν ας διώξουμε μερικούς υπαλλήλους, να ρίξουμε και τους μισθούς για να τις κάνουμε ανταγωνιστικές. Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι, αλλά η CYTA και ανταγωνισμό έχει και κερδοφόρα είναι. Μπα, μάλλον λάθος κάνω. Λογικά εσύ ξέρεις καλύτερα. Εσένα όμως ποιος ημικρατικός σε ενδιαφέρει; Έλα, μην ντρέπεσαι. Τι θέλεις;  Το λιμάνι; Τη CYTA;

Ωραία τα λες λοιπόν: ο ανταγωνισμός φέρνει την πρόοδο! Και επειδή Παναγιότατε μου εγώ ενδιαφέρομαι για την πρόοδο της Εκκλησίας μας, σκέφτηκα να την ιδιωτικοποιήσουμε. Δεν πιστεύω να διαφωνείς έτσι; Να δώσεις εκκλησίες σε στρατηγικούς επενδυτές! Να λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός. Να κάνεις εσύ την Agios Ioannis Ltd, να μπορώ κι εγώ να κάνω την Ais Fanouris Search Ltd. Θαύματα εσύ, θαύματα κι εγώ. Να δεις τότε κλάμα οι εικόνες μου!

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα θα βγάζω και άγιο φως. Τρόποι υπάρχουν, η χημεία είναι λαμπρή επιστήμη άλλωστε! Θα ρίξω και τις τιμές μου. Γάμοι στα 200 ευρώ εσύ, στα 100 εγώ – και voucher για δωρεάν βάφτιση. Θα ανοίξω κι ένα μοναστήρι. Λιτό κι απέριττο σαν τα δικά σου. Δεν πιστεύω να επηρεαστεί η δουλειά σας έτσι; Θα διώξω μερικούς παπάδες, θα κάνω outsource τους καντηλανάφτες, να μειώσω του μισθούς και να τα κέρδη! Ο ανταγωνισμός εξάλλου θα είναι υγιής.

Αρχιεπίσκοπε μου αυτά προς το παρόν. Δεν σε αποχαιρετώ, διότι κάτι μου λέει ότι με τη φόρα που έχεις πάρει θα τα λέμε συχνά εμείς οι δυο. Εις το επανιδείν λοιπόν!

Λεόντιος Φιλοθέου  

Υστερόγραφο…

Δεν έχω καταλήξει αν υπάρχει Θεός και τι Θεός. Αλλά αν υπάρχει ελπίζω να έχει μια καλή δικαιολογία. Διότι αν στ’ αλήθεια υπάρχει κάποια πλάκα μας κάνει! 

 

Γράφει: Λεόντιος Φιλοθέου

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ: Η κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key αφού ένα πλοίο με κοντέινερ την χτύπησε. Μια ομάδα δυτών προσπαθούσε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά άτομα που πιστεύεται ότι έπεσαν στον ποταμό Patapsco ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης. Jim Lo Scalzo/EPA

Ήξερες ότι...

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Σήμερα


Πέμπτη
28
Μαρτίου
2024

Γιορτάζουν : Κανένας

1566
Ιδρύεται η πόλη της Βαλέτα στη Μάλτα από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη.
1802
Ο Χάινριχ Όλμπερς ανακαλύπτει τον αστεροειδή 2 Παλλάς, τον δεύτερο αστεροειδή που ανακαλύφθηκε ποτέ.
1930
Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα αλλάζουν το όνομα τους σε Ισταμπούλ και Άνκαρα.
1953
Στο Ισραήλ ο ηγέτης του κόμματος Καντίμα Εχούντ Ολμέρτ κερδίζει τις εκλογές.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy