Λεμεσός: Κοινότητες δημιουργούν Κέντρο Παρακολούθησης για πυρκαγιές


style=display:Με στόχο την προστασία ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και του φυσικού πλούτου, οι κοινότητες Πάχνας, Απαισιάς, Φοινιού, Επταγώνειας και Βουνιού, προχώρησαν στη σύσταση δικτύου συνεργασίας για τη δημιουργία Κέντρου Παρακολούθησης για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πρόκλησης πυρκαγιών και των επιπτώσεών τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Κέντρο Παρακολούθησης θα λειτουργήσει με την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού στις κοινότητες, […]

Διαβάστε Περισσότερα...

Φωτογραφία της ημέρας

puppuupa

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Τα μέλη της ParalympicsGB ποζάρουν λίγο μετά την άφιξή τους στον διεθνή σταθμό St Pancras του Λονδίνου. Tim P Whitby/Getty Images

Ήξερες ότι...

Στον γνωστό άθλο του Ηρακλή, τα «χρυσά μήλα των εσπερίδων» ήταν ... πορτοκάλια!

Σήμερα


Τετάρτη
11
Σεπτεμβρίου
2024

Γιορτάζουν : Ευανθία, Εύα, Ευάνθης, Ευφρόσυνος, Φρόσυνος

1297
Στην Μάχη του Στέρλινγκ οι Σκωτσέζοι υπό τον Γουίλιαμ Γουάλας νικούν τους Άγγλους.
1609
Ο εξερευνητής Χένρι Χάντσον ανακαλύπτει το νησί του Μανχάταν.
1973
Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Χιλή υπό την ηγεσία του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ και με τη βοήθεια και χρηματοδότηση των ΗΠΑ, ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο σοσιαλιστή πρόεδρο Σαλβαδόρ Αλιέντε. Η χούντα θα κρατήσει 17 έτη.
2001
Επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου 2001: Δύο επιβατικά αεροσκάφη υπό τον έλεγχο τρομοκρατών προσκρούουν στους δίδυμους πύργους του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, που καταρρέουν ύστερα από 63 και 100 λεπτά αντίστοιχα.Ο απολογισμός: περίπου 3000 νεκροί και 3000 τραυματίες.
2004
Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ στη θάλασσα ανοικτά του Αγίου Όρους. Σκοτώνονται όλοι οι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος Ζ με τους συνεργάτες του ιερωμένους.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας 

Client Newsletter Icon2 copy